Misket Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1/2 kg dana kaburga kıyma
    • 1/4 ıslatılmış ekmek
    • 1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
    • 1 demet kıyılmış maydonoz
    • 1'er tatlı kaşığı tuz
    • karabiber
    • köfte baharı
    • 2 diş dövülmüş sarımsak
    • 1 adet yumurta
    • sote için
    • 2 orta boy küp doğranmış patates
    • 2 orta boy yuvarlak kesilmiş havuç
    • 200 gram taze mantar
    • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
    • 2 adet doğranmış domates
    • 2 su bardağı sıcak su
    • 1 yemek kaşığı et bulyon
  • Yapılışı

    1. Köfte malzemelerini bir kabın içine alarak iyice yoğurup büyük misket şeklinde yuvarlayıp hafif yağladığımız tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kızartalım.

      Havuç ve patatesleri kızgın yağda kızartalım.Bir tencere içinde çok az sıvı yağda salçayı çevirip et bulyon ,doğranmış mantarları ve domatesleri ilave ederek birkaç dakika soteledikten sonra suyu ilave ederek sosumuzu 10 dakika kadar pişirelim.

      Kızaran köfte, patates ve havuçları da sosun içine alarak 15 dakika daha pişirerek sıcak sıcak servis yapalım.

      Şefin önerisi: sosa istenirse fesleğen ve soya sosu ilave edilir.Afiyet olsun.




      Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Merih Parlak'a teşekkür ederiz.