Peynirli patates mücveri Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Peynirli patates mücveri tarifi
  • Malzemeler

    • 700 gram patates
    • Tuz
    • 350 gram kabak
    • 2 taze soğan
    • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    • Karabiber
    • 3 yumurta
    • Kızartmalık yağ
    • HARDAL SOSU İÇİN
    • 150 gram süt kreması
    • 100 ml et suyu
    • 3-4 çorba kaşığı hardal
    • Tuz
    • Karabiber
    • Bir miktar tozşeker
    • 1-2 tatlı kaşığı nişasta
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra tuzlu suda 15 dakika kaynatın. Suyu süzüp patatesleri soğumaları için bir kenarda bekletin.
      Kabağın kabuğunu soyup rendeleyin. Taze soğanları yıkayıp, ince halkalar halinde doğrayın.
      Patatesleri irice rendeleyin, kabak ve peynirle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtaları çırpıp ilave edin.
      Bir tavada tereyağını eritin ve patatesli karışımdan yuvarlak şekiller oluşturun.
      Her iki yüzünü 2'şer dakika yüksek ateşte kızartın.
      Daha sonra orta ateşte 5-6 dakika kızartmaya devam edin.
      Bu arada sos için süt kreması ve et suyunu karıştırıp içine hardal ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Nişasta'yı biraz suyla karıştırın ve sosa ilave edip kaynatın. Sosu patateslerle birlikte servis edin. Dilerseniz mücverin yanında taze soğan da ikram edebilirsiniz.