Patatesli Sarma Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo yufka
    • İçi için
    • 4 adet büyük patates
    • 2 orta boy soğan
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 su bardağı süt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • Üzeri için
    • 1 adet yumurta sarısı
    • Çörek otu
  • Yapılışı

    1. Bir kilo yufkayı ilk önce üçgen şekilde keselim.

      Diğer tarafta iç harcını harızlamaya başlıyoruz patatesleri çiğ olarak büyükçe bir tavaya rendeleyelim aynı şekilde soğanları da rendeleyelim.

      Onların üzerine tuzunu, karabiberini, pul biberini ve maydanozu da doğrayıp koyalım ve bunları güzelce kavuralım.

      Harcımız hazırlanınca yufkaları 2 katlı yapıp her katına sütlü yağ sürelim onun üzerine harcımızdan koyalım ve saralım.

      En son olarak da üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.

      Afiyetle olsun...