Havuçlu İzmir Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patates
    • 2 adet domates
    • 5 adet sivri biber
    • 2 adet havuç
    • Köfte için
    • Yarım kilo kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • Sosu için
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Diğer Et Yemekleri:
    • Hasanpaşa Köftesi Tarifi
    • Kadınbudu Köfte Tarifi
  • Yapılışı

    1. İlk önce köftemizi yoğurmak için köfte malzemelerinin hepsini bir kapta karıştıralım ve iyice yoğuralım.

      Daha sonra patatesleri ve domatesleri elma dilim şeklinde doğrayalım. Biber ve havuçları da julyen şeklinde doğrayalım.

      Yoğurdumuz köfte harcını şekillendirelim ve hafifçe tavada köfteleri kızartalım.

      Sonra doğradığımız malzemeler ve köfteleri fırın tepsimize güzelce dizelim.

      Üzeri için bir kaseye salçayı koyalım ve üzerine su ile tuzunu dökelim birbirene karışana kadar karıştıralım ve tepsideki malzemelerin üzerine dökelim.

      Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 45-50 dk kadar pişirelim.

      Afiyetle olsun...