Ev Yapımı Kümbet Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ev Yapımı Kümbet Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı su
    • 1 limon suyu
    • 1 kabartma tozu
    • Yarım paket kakao
    • Yeterince un
    • Kreması için
    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı tepeleme un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 adet vanilya
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
  • Yapılışı

    1. İlk olarak derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz.

      Daha sonra kakaonun dışındaki diğer malzemeleride sırasıyla koyup çırpmaya devam ediyoruz

      Sonra hamurumuzun yarısını başka bir kaba alarak kakao ilave ediyoruz

      Yağlanmış uzun kek kalıbımıza uzunlamasına kakaolu ve sade hamurlarımızı aynı anda döküyoruz

      Önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz

      Pişen kekimizi soğumaya bırakıyoruz.

      Soğuyan keklerimizi ince ince dilimliyoruz,

      Öte yandan kremamızı hazırlamaya başlıyoruz.

      Bir tencereye süt,şeker ve unumuzu alalım

      Muhallebi kıvamına gelene kadar topaklanmaması için sürekli karıştıralım

      Vanilya ve margarinide ekleyip karıştıralım, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

      Çukur borcam kasesini streç filmle kaplayalım. ( daha rahat çıkması için.)

      Dilimlediğimiz keki tam ortadan başlayarak kabımız ölçüsünde dizelim.

      İçine tamamen soğuyan kremamızı dökelim ve kaşıkla düzeltelim.

      Kalan kek dilimlerini de üzerine yerleştirelim ve hafifce bastıralım.

      Üzerine bir tabak kapatalım ve 1 gece buzdolanında bekletelim.

      Ertesi gün gün servis tabağına ters çevirelim ve eritilmiş bitter çikolata ile süsleyelim.

      Afiyetle olsun...