Kedi Dilli Havuç Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kedi Dilli Havuç Tatlısı
-
Malzemeler
- 1 paket kedi dili
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- Kreması için
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 3.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Havuçlu Sos için
- 3 tane büyük havuç
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Üzeri için
- Hindistan cevizi
- Fıstık ezmesi
-
Yapılışı
-
Kedi dillerini ıslatmak için 1 su bardağı sütü ısıtıyoruz ve şeker ilave edip eritiyoruz
Kare fırın kabına kedi dillerini diziyoruz ve üzerine şekerli sütü döküyoruz
Ayrı bir tencerede kremayı pişirmeye başlıyoruz
tencereye sütü boşaltıyoruz
Üzerine şekeri unu ve yumurta sarısını ekleyip çırpma teliyle çırpıyoruz ve ateşe alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz
Koyu kıvamlı bir krema elde ediyoruz
Ateşten alıp margarini ve vanilyayı ilave ederek soğutuyoruz ve tepsideki kedi dillerinin üzerine döküp spatula yardımı ile düzleştiriyoruz
Ayrı bir tencerede havuç sosunu hazırlıyoruz
Bunun için tencereye havuçları rendeleyip 2 bardak su limon suyu ve 1 bardak şeker ilave edip pişiriyoruz
Daha sonra blendır ile iyice ezip püre haline getiriyoruz
Bir kaseye nişastayı alıp üzerine az su ilave edip karıştırıyoruz ve havuçların üzerine döküp kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz
Ateşten alıp tepsideki muhallebinin üzerine döküp spatula yardımıyla düzleltiyoruz
Son olarak hindistan cevizi ve fıstık ezmesiyle süslüyoruz
-
Kedi dillerini ıslatmak için 1 su bardağı sütü ısıtıyoruz ve şeker ilave edip eritiyoruz