Kedi Dilli Havuç Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kedi Dilli Havuç Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket kedi dili
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 su bardağı süt
    • Kreması için
    • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
    • 3.5 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 paket vanilya
    • Havuçlu Sos için
    • 3 tane büyük havuç
    • 2 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 yemek kaşığı nişasta
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • Üzeri için
    • Hindistan cevizi
    • Fıstık ezmesi
  • Yapılışı

    1. Kedi dillerini ıslatmak için 1 su bardağı sütü ısıtıyoruz ve şeker ilave edip eritiyoruz

      Kare fırın kabına kedi dillerini diziyoruz ve üzerine şekerli sütü döküyoruz

      Ayrı bir tencerede kremayı pişirmeye başlıyoruz
      tencereye sütü boşaltıyoruz

      Üzerine şekeri unu ve yumurta sarısını ekleyip çırpma teliyle çırpıyoruz ve ateşe alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz

      Koyu kıvamlı bir krema elde ediyoruz

      Ateşten alıp margarini ve vanilyayı ilave ederek soğutuyoruz ve tepsideki kedi dillerinin üzerine döküp spatula yardımı ile düzleştiriyoruz

      Ayrı bir tencerede havuç sosunu hazırlıyoruz

      Bunun için tencereye havuçları rendeleyip 2 bardak su limon suyu ve 1 bardak şeker ilave edip pişiriyoruz

      Daha sonra blendır ile iyice ezip püre haline getiriyoruz

      Bir kaseye nişastayı alıp üzerine az su ilave edip karıştırıyoruz ve havuçların üzerine döküp kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz

      Ateşten alıp tepsideki muhallebinin üzerine döküp spatula yardımıyla düzleltiyoruz

      Son olarak hindistan cevizi ve fıstık ezmesiyle süslüyoruz