Armut Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket yumuşak margarin
    • 1 su bardağı purda şekeri
    • Yarım çay bardağı süt
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yeterince un
    • Üzeri için
    • Damla çikolata
  • Yapılışı

    1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatıyoruz ve yoğurma kabına alıyoruz.

      Diğer malzemelerimizi de sırasıyla ilave ederek çok yumuşak olmayacak bir hamur elde ediyoruz.Eğer hamurumuz yumuşak olursa şekillerimiz bozulabilir.

      Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp armut şekli veriyoruz.

      Sap kısımlarına damla çikolata batırıyoruz ve kek hamurlarını tepsiye yerleştirip önceden ısınmış 180 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.