Balık Tavası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo balık (Kefal Mercan Uskumru veya Hamsi)
    • 2 kahve fincanı un
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 limon
    • Yeterince tuz
  • Yapılışı

    1. Güzelce temizlenmiş balıklardan herhangi birisi, suyu iyice süzülüp bir bezle kurulandıktan sonra;

      Bir kese kağıdına unla karıştırılmış tuz katılarak balıklar teker teker kese kağıdının içine konup ağzı elle sıkılır, çalkalanır, böylece balığın her tarafına unun bulaşması sağlanır.Bütün balıklar undan geçirilir.

      Bir kağıt içerisine, balıklar üzerinde fazla bulunan un silkelenerek kese kağıdına dökülür. Böylelikle balıklar unlanmış olur.

      Balıkların, kızgın yağ bulunan tavada iki tarafı kızartılır, tabağa alınır.

      Tabaktaki balıklar, kesilmiş limonlarla, halkalar halinde doğranmış soğan, kıyılmış maydanozlarla süslenir, servis yapılır.