Süt Reçeli (Karamel) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Süt Reçeli (Karamel)
-
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 büyük su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
-
Yapılışı
-
Tencereye süt ve şekeri alıp ocakta kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca karbonat ve vanilyayı ilave edip ocağın küçük gözünde kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz,piştikçe miktarı azalacak kıvamı koyulaşacak ve rengi karamel rengine dönüşecektir.
Eğer 1 saatin sonunda kıvamı koyulaşmaz ise pişirmeye devam edin.
Pekmez kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra ister kahvaltıda ister pastalarınızda kullanabiliriz...
-
Tencereye süt ve şekeri alıp ocakta kaynatıyoruz.