Süt Reçeli (Karamel) tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 büyük su bardağı toz şeker
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Tencereye süt ve şekeri alıp ocakta kaynatıyoruz.

      Kaynamaya başlayınca karbonat ve vanilyayı ilave edip ocağın küçük gözünde kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz,piştikçe miktarı azalacak kıvamı koyulaşacak ve rengi karamel rengine dönüşecektir.

      Eğer 1 saatin sonunda kıvamı koyulaşmaz ise pişirmeye devam edin.

      Pekmez kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.

      Daha sonra ister kahvaltıda ister pastalarınızda kullanabiliriz...