Tavuklu Şehriyeli Çorba Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Tavuklu Şehriyeli Çorba tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet soğan
    • 1 adet ince doğranmış domates
    • 1 bardaktan tel şehriye
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet sivri yeşil biber
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 parça tavuk göğsü
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yapılışı

    1. Öncelikle tavuk göğsünü bir miktar yaklaşık beş bardak su ile haşlayın.Daha sonra çorbaya ilave edebilecek şekilde tavuk etlerini tiftikleyin.Herhangi bir kemiksiz tavuk eti kullanabilirsiniz.

      Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın. Çorba tenceresi içinde yağda bir iki dakika kavurun.
      Bir adet domatesi de minik minik keserek sotelediğiniz soğanlı bibere ekleyin.Bir iki çevirdikten sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave edin.Dilerseniz bir yemek kaşığı da biber salçası ekliyebilirsiniz.Eğer domatesin ağza gelmesinden hoşlanmıyorsanız rende yapabilirsiniz.

      Daha önceden hazırladığınız tiftiklenmiş tavuk ve tavuk suyunu sotelenen biberli soğanlara ekleyin.Tel şehriye ile birlikte kaynamaya bırakın.Tel şehriyeler yumuşayıp pişince tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp beş dakika daha ateşte tutun.

      Tel şehriye yerine arpa şehriye de kullanabilirsiniz fakat arpa şehriye miktarı daha az olmalıdır.Çorbanın yoğunluğuna göre su miktarını ayarlamalısınız.