Pastane poğaçası tarifi
  • Malzemeler

    • 2.5 bardak un
    • 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 150 gram margarin
    • 1 adet yumurta
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • 1/4 su bardağı su
    • İçi için
    • 300 gram beyaz peynir
    • Üzeri için
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 fiske şeker
  • Yapılışı

    1. Un, tuz ve şeker bir kaba alınır ve kuru maya ilave edilir.Su, yağ ve yumurtayı ilave ettikten sonra 7-8 dakika kadar yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığında kolay şekil alacak şekilde hazırlanır.

      Yoğurulan hamurun ağzı kapatılıp 1 saat ılık bir yerde bekletilir.Mayalanan hamur tezgaha alınıp 1-2 dakika elinizle yoğrulur.
      12 eşit bezeye ayrılır.Beze el ayası ile hafifçe bastırılıp üstlerine iç koyulur.

      İkiye katlanıp el ayası ile gene bastırarak kapatılır.

      Poğaçalar yağlanmış bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirilip 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletilir.Tekrar mayalanıp kabarmaları sağlanır.

      Mayalanmış poğaçaların üzeri şekerle çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.