Pasta Kreması tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram margarin
    • 250 gram un(2.5 su bardağı)
    • 300 gram toz şeker (1.5 su bardağı)
    • 1 paket vanilya(1 çubuk vanilya)
    • 3 adet yumurta
    • 300 gram çiğ krema
    • 1 litre süt
    • Çikolatalı Krema için
    • 1 yemek kaşığı toz kakao
    • 100 gram damla çikolata
  • Yapılışı

    1. Margarin ocakta eritilip un eklenip kavrulur.

      Aynı anda başka bir kapta süt, şeker, çubuk vanilya veya toz vanilya ve 3 adet yumurta koyulup çırpmaya devam edilir.

      Kaynama noktasına gelince sütlü karışım kavrulan una eklenir.Sürekli çırpılarak koyu bir kıvam elde edilir.

      Çukur bir kaba alınıp üzeri streç ile kaplanarak soğutulur.

      Streç üzerinde bir tabaka oluşmasını önler.

      Bu kremayı çikolatalı yapmak istenirse süt ısıtılırken 1 kaşık toz kakao ve 100 gram damla çikolata eklenir.