Kuzu etli kuru fasulye tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak şeker fasulye
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Tereyağ
    • 200 gr. kuşbaşı kuzu eti
    • 2 adet soğan
    • 2 adet yeşil biber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Kuru fasulyelerimizi bir gece önceden suda ıslatalım.Ertesi gün bir tencere içinde soğuk su ile birlikte kaynatmaya başlayalım.Kaynayınca ara ara soğuk su ilave ederek etli sosumuzu hazırlayana dek pişirelim.

      Bu arada kuzu etlerimizi tencere içerisinde yağda kavuralım.Soğanları rengi şeffaflaşıncaya dek döndürelim.En son biberleri de bir iki dakika karıştıralım.

      Tencerede haşlamaya başladığımız fasulyeleri etli harca süzerek ilave edelim.Yeteri kadar sıcak su ilavesi ile pişirelim.Etler ve fasulye iyice haşlanınca ateşten alalım.Bir müddet dinlendirip servis yapalım.