Mayasız ve yumurtasız pizza Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mayasız ve yumurtasız pizza tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet minik lavaş
    • Domates dilimleri
    • Kaşar dilimleri
    • Zeytin dilimi
    • Lavaş için
    • 200 gr. un
    • Sıcak su yeteri kadar
    • 4 gr. tuz
  • Yapılışı

    1. Hazır aldığınız veya evde kolayca bir şekilde hazırlayabileceğiniz lavaşlarınızı tepsiye dizin.

      Üzerlerine kaşar ,zeytin dilimi, minik kesilmiş biber, ve domates dilimi ile süsleyin.

      Domates dilimi bir adet yeterlidir.Fazlası pizzanızın sulanmasına sebebiyet verecektir.

      Kaşarlar eriyinceye dek fırında pişirin.Sıcak olarak servis yapın.


      Eğer evde lavaş ekmeği hazırlamak istiyorsanız una
      tuzu ekleyin.Daha sonra sıcak su ile iyice karıştırın.

      Güzelce yoğurup hamurunuzun üzerini bir kase ile kapatın.

      10 dakika dinlendirin.Bu yumuşak lavaşlar elde etmenizi sağlayacaktır.

      Hamurunuzu dinlendirdikten sonra elinizle rulo yapıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Yuvarlayıp unlayıp merdane ile minik yufkalar halinde açın.

      Bir tarafta tavanızın altını yakın.Sıcak tavaya lavaşınızı koyup 40 sn. boluncuklar oluşmasını bekleyin.Ardından diğer tarafıda 5 sn. bekleterek pişirin.

      Eğer dilerseniz bu aşamadan sonra direk tava olmadan ateş üstüne koyarsanızda şişmiş balon ekmeği elde edersiniz.

      Tek tek lavaşlarınızı pişirip üstlerine bir tencere kapağı kapatarak kurumalarını engelleyin.