Ev yapımı hamburger tarifi
  • Malzemeler

    • Hamburger köftesi için
    • 350 gram kıyma
    • 1 yemek kaşığı ketçap
    • 1 yemek kaşığı yenibahar
    • 1-2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı galeta unu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Karamelize soğan için
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • Diğer malzemeler için
    • Hamburger ekmeği
    • Kıvırcık marul
    • Domates halkaları
    • Mayonez
    • Ketçap
    • Turşu
    • Tost dilim kaşar
  • Yapılışı

    1. Hamburger köftesi için az yağlı kıymayı sarımsak rendesi ve diğer malzemeler ile güzelce bir şekilde özleşene dek yoğurun.

      4 parçaya bölün.Şekil vermek için bir adet kavanoz kapağını streç ile kaplayıp tek tek kıymalı harçtan böldüğünüz parçaları bastırıp düzelterek hamburger şeklini verin.

      Bu arada kızdırdığınız tavaya az yağlayıp hamburger köftelerini yerleştirin.Yavaş yavaş kısık ateşte pişmeye bırakın.

      Karamelize soğan için ise çukur bir tavada halka halka doğradığınız soğanlar ile şeker ve tereyağını hafif soğanların rengi değişene kadar pişirin.

      Hamburger ekmeklerini dilerseniz evde kendinizde yapabilirsiniz.Hamburger ekmeklerini ikiye kesin.

      İyice yıkamış olduğunuz kıvırcık marul yapraklarını kurutup birer adet yerleştirin.üzerine bir kat domates dilimi koyun.

      Hmaburger köftelerinizi pişin pişmediğini kontrol edin.Bir taraf pişti ise diğer tarafını çevirin.

      Hmaburger ekmeklerinin kapak kısmına yeteri kadar mayonez ve ketçap sıkıp kaşık yardımı ile dağıtın.

      Hamburger etlerimiz iyice pişince üzerlerine birer dilim kaşar peynirleri koyup sıcağı ile hafif erimesini sağlayın.

      Domatesler üzerine pişen kaşarlı hamburger etlerini yerleştirip en soğan karamelize soğanla bitirin.

      Kapaklarını kapatıp yanında ayran ile sunun.