Mantarlı pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Mantarlı pilav
-
Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 200 gram mantar
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet maydanoz
-
Yapılışı
-
Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın. Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.
Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun. Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin.
Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün. Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin.
Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin. Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin.
10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
-
Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın. Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.