Mantarlı pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1,5 su bardağı pirinç
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
    • 200 gram mantar
    • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1/4 demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın. Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.

      Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun. Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin.

      Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün. Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin.

      Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin. Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin.

      10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.