Sebzeli krep böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • Yarım su bardağı süt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı buğday unu
    • 1 su bardağı galeta unu
    • Yarım kase rende kaşar peyniri
    • Bir tutam ıspanak
    • 6 adet mantar
    • 1 adet havuç
    • 1 adet kabak
    • 2 adet kereviz
    • 2 adet çarliston biber
    • 1 adet salçalık biber
    • 1 adet dolmalık biber
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 1 çay kaşığı tozşeker , Karabiber
  • Yapılışı

    1. Un, yumurta, süt, tuz ve toz şeker karıştırılarak krep hamuru hazırlanır. Uygun bir tavada pişirilerek krepler hazır hale getirilir.

      İnce kıyılmış sebzeler pişme sürelerine göre sırasıyla tavaya eklenerek sotelenir. Baharatları da ilave edilerek soğumaya bırakılır.

      Ardından içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilerek önceden hazırlanmış kreplere doldurularak sarılır.

      Kreplerin açılmasını önlemek için yumurta beyazı ile yapıştırılır. Hazırlanan krepler sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılıp servis edilir.