Bayat Ekmekten sufle tarifi
  • Malzemeler

    • • 6 dilim bayat ekmek
    • • 2 adet yumurta
    • • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    • • 1 su bardağı süt
    • • ½ paket kabartma tozu
    • • 1 kâse rendelenmiş
    • beyaz peynir
    • • 5-6 yaprak ıspanak
    • • ½ bağ dereotu
    • • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Bayat ekmekler küçük küçük doğranır veya rondodan geçirilir.
      • Bir kâsenin içerisinde yumurtalar çırpılır.
      • Doğranan ıspanaklar ve dereotu; rendelenmiş beyaz peynir, yağ, tuz, kabartma
      tozu, karabiber, süt ve yumurta ile karıştırılır ve doğranmış ekmekler karışıma
      ilave edilir.
      • Hazırlanmış karışım yağlanmış tepsiye konur ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
      • Dilimlenip ılık olarak servise sunulur.


      ihe