Çerkez tavuğu Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çerkez tavuğu
-
Malzemeler
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 1 fincan dövülmüş ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- 5 dilim bayat ekmek
- Kırmızı toz biber ve tuz
-
Yapılışı
-
Tavuk etleri soğan ile birlikte haşlanır (Arzu edilirse içine lezzetini ve besin değerini arttırmak için havuç, kabak, kereviz sapı, defne yaprağı vb. ilaveler yapılabilir.)
• Haşlanmış tavuk süzülür, soğuduktan sonra lif lif ayıklanır.
• Ekmekler, ayrılan tavuk suyuna daldırılıp çıkartılarak yumuşamaları sağlanır (Geri kalan tavuk suyu ile çorba ya da pilav yapılabilir.)
• Robotta çekilmiş ya da dövülmüş ceviz içi ile ıslatılmış ekmekler, ezilmiş sarımsak ve kırmızı toz biber karıştırılıp yarım saat bekletilir.
• Sonra bir tülbent içine alınıp sıkılır, çıkan ceviz yağı ise ayrılır.
• Tülbentte kalan cevizli karışım ile tavuklar karıştırılır.
• Tuz eklenir, kıvamı çok katı olursa 1-2 çorba kaşığı tavuk suyu ile inceltilir.
• Çerkez tavuğu servis tabağına alınır, ayrılan ceviz yağıyla azıcık kırmızı toz biber karıştırılıp üzerine dökülür, cevizlerle süslenerek soğuk olarak servis yapılır.
-
Tavuk etleri soğan ile birlikte haşlanır (Arzu edilirse içine lezzetini ve besin değerini arttırmak için havuç, kabak, kereviz sapı, defne yaprağı vb. ilaveler yapılabilir.)