Çerkez tavuğu tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram tavuk göğsü
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 fincan dövülmüş ceviz içi
    • 2 diş sarımsak
    • 5 dilim bayat ekmek
    • Kırmızı toz biber ve tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk etleri soğan ile birlikte haşlanır (Arzu edilirse içine lezzetini ve besin değerini arttırmak için havuç, kabak, kereviz sapı, defne yaprağı vb. ilaveler yapılabilir.)

      • Haşlanmış tavuk süzülür, soğuduktan sonra lif lif ayıklanır.

      • Ekmekler, ayrılan tavuk suyuna daldırılıp çıkartılarak yumuşamaları sağlanır (Geri kalan tavuk suyu ile çorba ya da pilav yapılabilir.)

      • Robotta çekilmiş ya da dövülmüş ceviz içi ile ıslatılmış ekmekler, ezilmiş sarımsak ve kırmızı toz biber karıştırılıp yarım saat bekletilir.

      • Sonra bir tülbent içine alınıp sıkılır, çıkan ceviz yağı ise ayrılır.
      • Tülbentte kalan cevizli karışım ile tavuklar karıştırılır.

      • Tuz eklenir, kıvamı çok katı olursa 1-2 çorba kaşığı tavuk suyu ile inceltilir.

      • Çerkez tavuğu servis tabağına alınır, ayrılan ceviz yağıyla azıcık kırmızı toz biber karıştırılıp üzerine dökülür, cevizlerle süslenerek soğuk olarak servis yapılır.