Külçe
-
Malzemeler
- 10 adet yumurta
- 1 Kilo şeker
- 600 gram tereyağı
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 0.5 kilo ceviz
- 0.5 kilo kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı maya
- 4 kilo un
-
Yapılışı
-
Süt pişirilip içine eritilmiş tereyağı ilave edilir. Daha sonrada maya, çırpılmış yumurtalar, vanilya ve un sütün üstüne dökülür. Büyük bir kapta hepsi yoğurulup 2-3 saat bekletilir. Sonra büyük parçalar şeklinde koparılır. 15 c m. şeklinde açılıp üzerine kuru üzüm ve ceviz dökülür. Şekillendirip fırında bekletilmiş bir kaba koyup üzerine 4 yumurta ve yoğurt karışımı çekilir. Fırına konduktan 15 dk. sonra hamur hazır olur.
Bize bu tarifi Baküden yollayan Svetlanaya teşekkür ederiz.
-
Süt pişirilip içine eritilmiş tereyağı ilave edilir. Daha sonrada maya, çırpılmış yumurtalar, vanilya ve un sütün üstüne dökülür. Büyük bir kapta hepsi yoğurulup 2-3 saat bekletilir. Sonra büyük parçalar şeklinde koparılır. 15 c m. şeklinde açılıp üzerine kuru üzüm ve ceviz dökülür. Şekillendirip fırında bekletilmiş bir kaba koyup üzerine 4 yumurta ve yoğurt karışımı çekilir. Fırına konduktan 15 dk. sonra hamur hazır olur.