Külçe tarifi
  • Malzemeler

    • 10 adet yumurta
    • 1 Kilo şeker
    • 600 gram tereyağı
    • 1 litre süt
    • 1 paket vanilya
    • 0.5 kilo ceviz
    • 0.5 kilo kuru üzüm
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı maya
    • 4 kilo un
  • Yapılışı

    1. Süt pişirilip içine eritilmiş tereyağı ilave edilir. Daha sonrada maya, çırpılmış yumurtalar, vanilya ve un sütün üstüne dökülür. Büyük bir kapta hepsi yoğurulup 2-3 saat bekletilir. Sonra büyük parçalar şeklinde koparılır. 15 c m. şeklinde açılıp üzerine kuru üzüm ve ceviz dökülür. Şekillendirip fırında bekletilmiş bir kaba koyup üzerine 4 yumurta ve yoğurt karışımı çekilir. Fırına konduktan 15 dk. sonra hamur hazır olur.
      Bize bu tarifi Baküden yollayan Svetlanaya teşekkür ederiz.