Mantar Soslu Makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket makarna
    • 1 paket mantar
    • Sıvıyağ
    • Salça
    • Tuz
    • Karabiber
    • Süt
    • Un
  • Yapılışı

    1. Öncelikle makarnanızı haşlayın.Ardından istediğin miktarda sıvıyağla karıştırın.Ardından yayvan bir tencerede dış kısmını soyup kestiğiniz mantarları az sıvı yağla soteleyin.Tencerenin kapağını kapatarak mantarların kendi suyunu çekmesini sağlayın.(Biraz suyu kalmalı).Daha sonra bir buçuk kaşık salçayı (miktarı isteğe göre ayarlanabilir),bir kaşık unu ve bunları beşamel sos gibi eritecek az miktardaki sütüde mantarlara ekleyin.Hepsini karıştırıp kıvamlı bir şekil almasını sağlayın.1,2 dk. ocağın altını kapatın.Servise sunarken önce makarnayı koyduktan sonra mantar sosunu üzerlerine koyun.Afiyet Olsun
      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Nur hanıma teşekkür ederiz.