Kabaklı Gözleme tarifi
  • Malzemeler

    • 5 su bardağı un
    • 1 adet kara kabak
    • 1 su bardağı sıvı yağı
    • 1 adet soğan
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Orta boy bezeler yapalım. Merdaneyle ince yufkalar açalım.

      Karakabağın kabuklarını soyup doğrayalım. Kendi suyu ile pişirelim, püre haline gelince tuzu, karabiberi arzuya göre koyalım.

      Soğanı ine ince kıyalım. Yağda pembeleştirelim ve püre haline getirdiğimiz kabağın içine ekleyelim.

      Yufkaları çok hafif yağlayıp, katlayalım. Bohça haline getirelim. Bir katına harcı koyalım. Teflon tavada ön yüzü hafif yağsız pişirip, ters çevirelim. Pişen yüzü hafif yağlayalım. Tekrar çevirelim. Diğer yüzünü de hafif yağlayalım. Tekrar çevirelim. Böylece gözlememizin iki tarafı da pişmiş olur.