Tavuklu Sepet tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 2 adet yumurta
    • Yarım su bardağı süt
    • 125 gram margarin
    • Haşlanmış tavuk eti
    • Haşlanmış bezelye
    • Kaşar peyniri
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Bir kapta 2 adet yumurtayı, yarım su bardağı sütü ve eritilmiş margarini iyice karıştıralım.

      Yufkaların arasına bu karışımdan sürerek, üst üste dizelim. Yufkaları içine koyacağımız kalıplardan daha büyük bir bardakla, yufkalardan yuvarlak keselim. Hafifçe yağlanmış kalıplara yerleştirelim.

      Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Haşladığımız tavuk etini küçük küçük doğrayalım. Bezelye ile karıştıralım. Kırmızı biber ve tuzunu ayarlayalım.

      Hazırladığımız bu karışımı yufkaların içine dolduralım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.

      Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yufkaların kenarları hafifçe kızarana dek pişirelim. Sıcak olarak kalıplarla birlikte servis yapalım.