Özel soslu balık tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram istavrit, hamsi veya sardalye filetosu
    • 2 adet yumurta
    • 2 çorba kaşığı un
    • Yarım su bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı kaşar peyniri
    • 1 diş sarımsak
    • 2 dal maydanoz
    • Kızartma için
    • Sıvı yağ
    • Birkaç limon dilimi
    • Birkaç kıvırcık marul yaprağı
  • Yapılışı

    1. Temizlenmiş filetoları yıkayıp süzelim ve kurulayalım. Ayıklanmış sarımsak ile maydanozu ince ince kıyalım. Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpalım. Sütü azar azar ilave ederek karıştıralım. Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edelim. Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edelim. Birkaç dakika dinlenmeye bırakalım.

      Balık filetolarını karışıma bulayıp kızgın yağa atalım. Çevirerek iki taraflı kızartalım. Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirelim.

      Üzerine tuz serpelim. Salata ve limon dilimleri eşliğinde sıcak olarak servis yapalım.