Fırında kuzu eti tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg kemiksiz kuzu eti
    • 10 adet patates
    • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 limon suyu
    • 5 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • Tuz ve karabiber
    • Süslemek için
    • Nane yaprakları
  • Yapılışı

    1. Kuzu etini iri kuşbaşı halinde doğrayalım. Yıkayıp süzgeçe alalım. Dilimlenmiş sarımsak, mercanköşk, kekik, yağ, limon suyu, tuz ve biberi derin bir kapta karıştıralım. Etleri ilave edip 20 dakika marine olması için bekletelim.

      Patatesleri soyup kalın dilimler halinde doğrayalım. Su dolu bir kabın içinde bekletelim. Eti marinadan alıp fırın tepsisine dizelim. Patetesleri süzüp kurulayalım. Marinada bulayıp etlerin çevresine dizelim.

      Üzerine 2 kaşık marina sosu gezdirelim. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.

      Arada bir suyunu kontrol edelim. Gerekirse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. Bir tarafı pişince etleri ve patatesleri altüst edip tekrar fırına verelim. İki tarafı da nar gibi kızarıncaya fırından çıkaralım. Üzerini nane yaprakları ile süsleyip servis yapalım.