Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Sonbahar depresyonundan kurtulun « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Sonbahar depresyonundan kurtulun Güneş ışığının insan vücudunda mutluluk hormonlarının salgılanmasını hızlandırdığı bir gerçek. Kışla birlikte gelen kapalı, güneşsiz günler bu hormonun salgılanmasını azaltıyor. Dolayısıyla pek çok insan yaz aylarına göre daha keyifsiz ve sıkıntılı olabiliyor. Ayrıca soğuk havaların sebep olduğu hareketsizlik de depresyona yakalanma riskini yükseltiyor.

YAPABİLECEĞİNİZ ŞEYLER VAR
Bu olumsuz ruh halinden kurtulmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. İç huzurunuzu yakalamaya ve gerginlikten uzaklaşmaya çalışın. Sizi rahatlatacak, gevşetecek şeyler yapın.

Örneğin yoga yapmayı deneyebilirsiniz. Yoga vücudunuzun daha iyi çalışmasını sağlar, nefes alışverişlerinizi düzenleyerek kendinizi daha zinde ve mutlu hissetmenize yardımcı olur.

Müzik dinlemek de en çok keyif veren ve rahatlatan şeylerden biri. İster evinizde ister arabanızda sevdiğiniz bir müziği yüksek sesle dinleyip bağıra çağıra eşlik edin.



Hatta mümkünse dans edin. Kendinizi ne kadar keyifli ve enerjik hissettiğinize şaşıracaksınız.
Rahatlamak ve kendinizi iyi hissetmek için güne güzel bir duşla başlayın. Hatta zamanınız varsa küveti sıcak suyla doldurup keyifli bir banyo yapın.

Masajın insana huzur ve mutluluk veren olağanüstü gücünden de faydalanabilirsiniz.

YAŞAM ŞEKLİNİZİ DE DEĞİŞTİRİN
Bu dönemde yaşam şeklinizi de değiştirmeye çalışmalısınız. Mutlaka spor yapın. Güneşin yüzünü gösterdiği her an bir fırsatını bulup açık havada yürüyün. Kendinize seveceğiniz, yeni bir uğraş bulun. Dostlarınızla daha fazla birlikte olma fırsatı yaratın. Haftasonu gezileri ya da piknikler düzenleyin.

Vücudunuzu yoracak ağır yemekler yerine bol bol sebze ve meyve yiyin. Düzensiz uyumak da vücudun dengesini olumsuz yönde etkileyen bir faktör. Oturduğunuz mekanın iyi aydınlatılmış olmasını sağlayın.

UZMAN YARDIMI GÖZ ARDI ETMEYİN
Eğer karamsarlık ve herşeyi boşvermişlik yaşam şekliniz haline geldiyse, kendinizi dış dünyaya kapatmaya başlamışsanız ve bu durumu değiştirmek için çaba göstermek içinizden gelmiyorsa bir psikiyatristten yardım almanız gerekiyor.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Sonbahar depresyonundan kurtulun

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Sonbahar depresyonundan kurtulun