Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Saçlar İhmale Gelmez « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Saçlar   İhmale Gelmez Saçların mat ve bakımsız görünmesine yol açan sebepleri ortadan kaldırın. Yazı bakımlı ve güzel saçlarla karşılayın. Yaz aylarında güneş ve suyun keyfini çıkartırken saçlarımıza da gerekli özeni göstermeliyiz. Çünkü klorlu su ve sıcak saçımızı olumsuz biçimde etkiliyor; saçlarımız yıpranıyor, matlaşıyor ve kırılıyor. Bu sebeple de yazın saçlarımızı yıpratıcı etkenlere karşı özel ürünlerle korumamız şart.

Yaz aylarının saç üzerinde olumsuz etkisi sandığımızdan daha çok. Güneş, su ve sıcak birleştiğinde saçı hassaslaştırıyor. Ayrıca kum, klorlu ve tuzlu su saçı yıpratıp kurutuyor, saçları matlaştırıyor. Ve saçlarımız yazın olumsuz etkilerine karşı ne yazık ki korumasız kalıyor.

Yaz aylarında saçınızın ve saç derinizin bakımına daha fazla özen gösterin.
•Boyalı, permalı saçların yazın özellikle bakıma ihtiyacı vardır.
•Kullanacağınız ürünlerin güneş korumalı olmasına dikkat edin.


•Saçınıza nem verecek bakım maskeleri uygulayarak besleyin; saçınızdaki kuruluğu ve yıpranmayı önleyerek canlı, parlak bir görünüm sağlayacaktır.
•Saçınızı deniz tuzu ve klordan tamamen arındırmak için çok iyi durulayın.

Saçlarınızı iki günde bir yıkıyorsanız, genellikle tek bir kez şampuan yapmak yeterli olur. Eğer bolca jöle ya da saç spreyi kullanıyorsanız, o zaman iki kez şampuanlamak saçlarda ürünlerden kalan artıkları temizler. İnce telli saçlara sahipseniz, dolgunlaştırıcı şampuanlar, yıkama sırasında saçlarınızın dış koşullara karşı koyma gücünü artıracaktır. Şampuanı saçlarınıza homojen olarak dağıtın ve saç derisi üzerinde parmak masajıyla ovarak köpürtün.

Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin alın. Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın. Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur. Kaliteli saç ürünleri kullanın.

Yıkadığınız saçlarınızı doğal kurumaya bırakmak için yaz ayları en güzel fırsattır. Böylece saç kurutma makinesinin olumsuz etkilerinden de kurtulmuş olacaksınız.

Tatil yörelerinde beslenmenize dikkat etmeniz saçlarınıza da yayar, fazla tuzlu yemeyin, proteinli gıdalara ağırlık verin, meyve-sebze tüketimini artırın. Ne kadar dengeli beslenme, o kadar sağlıklı saçlar sağlar. Bu arada balık yemeye ayrıca özen gösterin.

Tatil dönüşü yapmanız gerekenler;
Tatil dönüşü saçlar donuk ve parlaklığını kaybetmiş görünür. Panik yapmayın. Doğru bir bakımla kısa sürede eski güzelliklerine ve sağlıklarına kavuşacaklardır.

•Hemen bakıma başlayın: haftada 2 veya 3 kez şampuan öncesi bir besleyici uygulayın.
•Saçınız eski kuvvetini ve parlaklığını yakalayana dek küre devam edin.
•Şampuan olarak, kuru ve yıpranmış saçlar veya boyalı saçlar için olanları kullanın. Saçınız eski formuna kavuşunca saç yapınıza uygun olana dönebilirsiniz.
•Şampuan sonrası bir bakım maskesi uygulayın
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Saçlar İhmale Gelmez

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Saçlar   İhmale Gelmez