Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Alkolden 15 günlük detoksla kurtulun! « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Alkolden 15 günlük detoksla kurtulun! Alkol sizin için artık bir sorun olduysa, bir türlü bırakamıyorsanız, bu yaz tatilinizi belki de alkol detoksu yaparak geçirebilirsiniz. Ayaktan ya da yatarak tedaviye yakınlarınızla birlikte katılmanız mümkün....

Balıklı Rum Hastanesi Alkol Bağımlılığı Kliniği Birim Başkanı Psikiyatrist Doç. Dr. Hasan Mırsal, alkol tedavisiyle ilgili soruları yanıtladı:

*Alkolizmi tedavi eden bir ilaç var mı? Alkolizm tedavisine yardımcı ilaçlar var. Alkol içme isteğini azaltıyorlar. Genel olarak bütün antidepresan ilaçlar bu işe yarar. Ama onun dışında alkolizmi bırakmak için kullanılan özel ilaçlar; içme isteğini önemli ölçüde azaltıp, tedavinin başarısını iki kat artırıyor. Bu ilaçları genellikle alkol içme isteğinin en yoğun olduğu ilk üç ay, altı ay ve bir yıl içinde kullanıyoruz.

*Alkoliklere haberi olmadan tiksindirici ilaç vermek işe yarar mı? Hastanın haberi olmadan yanlış olarak verilmesini asla önermeyiz. Hastaya bunu izah edip vermek gerekli. Hasta bunun üzerine alkol içtiğinde zehirleneceğini bilmeli.



*Alkolün etkisiyle aklı başında değilse ve alkol almayı sürdürüyorsa yine de yakınları bu ilaçlardan faydalanamaz mı? Kesinlikle öyle bir durumda da kabul etmiyoruz. Kişinin kendisinin akıl hastalığı yoksa, sorunu sadece alkolizmse, kendisini tedavi için ikna ediyoruz.

*Kadınlar mı erkekler mi daha kolay alkolik oluyor? Beş erkeğe karşılık bir kadın alkolik görüyoruz. Erkeklerde alkolizm daha yaygın ancak kadınlarda alkolün olumsuz etkileri daha çabuk ortaya çıkıyor. Erkek iki yılda olumsuz etkileniyorsa kadın bir yılda etkileniyor. Kadınların tedaviye uyumları çok daha zor. Kadınlar aileden daha az destek görüyor. Kadın bağımlı olduğunda erkek boşuyor, ama erkekler eşlerinden yoğun destek alabiliyor.

*Alkol tedavisi gören biri sosyal içici olabilir mi? Hayır böyle bir şey yok. Alkol problemi tanısı konmuşsa, o insanın artık problemsiz alkol kullanma olasılığı çok düşük.

*Yanlışlıkla yediği likörlü çikolata bile onun tekrar alkole başlamasına neden olabilir mi? Evet beyindeki reseptörler buna ayarlanmıştır. İstek bir anda iki katına üç katına çıkabilir.

*Alkolizm aileden çocuğa geçer mi, ırsi midi? Alkolizm, yüzde 60 oranında kalıtım etkili. Bunun anlamı da şudur; ailesinde, birinci derece yakınlarında varsa; risk genetik anlamda 4 kat daha fazla oluyor. Genetik olarak kurulumu hazırsa, çok kısa sürede alkolik olabiliyor.

*Tedavi görmüş birinin gece yarısı 'alkol istiyorum' diye sizi aradığı olur mu? Tabii olabilir. Bu durumda genellikle konuşuyoruz. Telkin ediyoruz. Kendini çok çaresiz hissediyorsa hastanede kalmasını öneriyoruz. Alkol etkisi altındayken de hastayı kabul edebiliyoruz. Bu durumda asla yalnız kalmalarını istemiyoruz. Uzaktan bir yerden arıyorsa en yakındaki hastaneye gidip serum taktırmasını önerdiğim hastalarım oluyor. Genellikle tatil yerinde bu hisse kapılabiliyorlar.

*Alkol tedavisi için mutlaka hastaneye mi yatmak gerekir? Bazı durumlarda ayaktan tedavi mümkün olabilir. Kriz tehlikesi yoksa, motivasyonu çok iyiyse, kendisine ve çevresine zarar verme potansiyeli yoksa, tedavi uyumu yüksekse; ayaktan bir dönem tedavi görebilir. Ama mutlaka alkol programına katılmalı.

*Alkol tedavisi hastanede ne kadar sürüyor? Hastane tedavisi 15 gün sürüyor. Öncelikle alkol detoksu yapıyoruz. Bütün vücudunu alkolden arındırıyoruz, bu sırada alkol komasına girmesini engelliyoruz. Altı ay da ayaktan ve grup tedavi devam ediyor. Ondan sonra da iki yıl bu bağlantıya devam etmesini sağlıyoruz. Daha sonra isterlerse tedavi sürüyor. Hastalık ömür boyu ama detoks ve arınma 15 günde tamamlanabilir.

*Alkol tedavisi gören kişi bunu yakın çevresinden saklayabilir mi? Yok gizli gizli tedavi olmaz. Ancak belirli bir dönem, tedaviye adapte edilene kadar, başka bir psikiyatrik teravi görüyormuş gibi terapilere katılabilir. Ancak daha sonra bu sorununu çevresiyle paylaşmasını istiyoruz. Kişi 'ben alkoliğim' diyorsa; tedavide önemli bir adım atmış demektir.

*Alkolik kişi tedaviye yanaşmıyorsa, eşine ya da yakınına alkol tedavisini öğretip onun doktoru olmasını sağlayamaz mısınız? Eşi belli bir dönem alırız. Bireysel anlamda bunu öğrenir. Kişinin tedaviye gelmesine aracılık eder. Ancak profesyonel yardımı hastanede verebiliriz. Çünkü vücudunun önce alkolden temizlenmesi gerekir.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Alkolden 15 günlük detoksla kurtulun!

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Alkolden 15 günlük detoksla kurtulun!