Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Cilt bakımı « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Cilt bakımı Cilt koruyucu bir örtü sayılabilir. Cildin bakımı için gerekli malzemeler cildin türüne bağlıdır. Cildin türü de dokusundan, renginden, durumundan meydana gelir. Beş tip cilt vardır.

Yağlı cilt
Kuru cilt
Normal cilt
Karma cilt
Hassas cilt

Cildinizi güneşten koruyun; cildin yaşlanmasına en büyük etgen güneştir. Aşırı sıcak ve soğuk havalarda cildiniz çok gerekli olan nemini kaybedip kuruyacaktır. Özellikle kış ve yaz aylarında cilt tipiniz için uygun nemlendiricileri mutlaka uygulayın.

Vücudunuz için uygulayacağınız sağlıklı beslenme programı cildiniz için de uygundur. Bol sebze ve meyve, bol lifli tahılları, az yağlı az şekerli ve az tuzlu besinler tercih edilmelidir. Cildiniz sürekli nem kazanmalıdır. Bunu da ancak bol su içerek sağlayabilirsiniz.

Temizleme sütü
Yüzdeki gözeneklere dolan kirleri, makyajı, cildin doğal yapısını bozmadan temzilemek gerekir. Bunun da en kolay ve ucuz yolu kendi evinizde hazırlayacağınız doğal malzemelerden yapacağınız karşımlardır.



Malzemeler: Salatalık (kabuğu soyulmamış) badem yağı, iyice yıkanmış bir adet salatalığı kabuklarını soymadan rendeleyin biraz su ilave edip 15 dakika kaynatın, kaynadıktan sonra süzün üzerine badem yağı ilave edin evde mutlaka eski şişeleriniz vardır bir huni yardımı ile bu karışımı şişeye ve ya kaba dolsurup dolapta muhafaza edebilirsiniz.

Tonik
Tonik yüz temizlendikten hemen sonra uygulanmalıdır. Burada bitin malzemeler eşit olmalıdır mesela 10 gramdan yapacaksanız hepsi 10'ar gram olmalı. Bir tutam lavanta, melisa, papatya, hatmi çiçeği. Yarım fincan saf alkol içme suyu kaynamış olan suyun içine lavanta, melisa, papatya ve hatmi çiçeğini atarak 15-20 dakika demlenmesini bekleyin (su kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın) demlendikten sonra temiz bir kaba tel süzgeç yardımı ile süzün karışıma yarım kahve fincanı saf alkol ekleyin bunu da buzdolabında saklamak gerekiyor.

Nemlendirici
Nemlendirici makyaj için iyi bir zemin hazırlar akşam yatmadan önce temizlik bittikten 20-30 dakika sonra uygulanması uygundur. Bir paket talk pudrası, bir çay bardağı halis zeytinyağı, bir çay kaşışı boraks.

500 gram içme suyuna bir çay bardağı zeytinyağı ekleyip bir süre kısık ateşte kaynatın kaynamış karışımı cam bir kaseye alın içine talk pudrası bir çay kaşığı boraksı başka bir cam kaba koyarak üzerine suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Karışım kek hamuru kıvamına gelince nemlendiriciniz kullanıma hazır durumdadır.

Biliyorum bunları hazırlamak zor olabilir ama aşağıda vereceğim yüz maskelerini mutlaka denemenizi tavsiye ederim ben birkaç tanesini denedim hep çok çabuk hazır oluyor hemde sonuçtan çok memnun kaldığımı belirtmeden geçemeyeceğim.

Yüz maskeleri
Kayısı maskesi
15-20 adet kayısı
2 yemek kaşığı bal
İçme suyu
Gazlı bez
Yıkanmış kayısıları küçük bir tencerede üzerini kaplayacak kadar su eklenip 10-15 dakika kaynatın. Kaynamış kayısıları püre haline getirip üzerine balı ekleyin daha sonra yüzünüze gazlı bezi serip burun ve dudak kısımlarını kesip açtırın gözlerinize temiz pamuk yerleştirip üzerine bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin.

Yoğurt maskesi
2 yemek kaşığı süzme yoğurt birkaç damla limon bir kaseye yoğurt ve limonu ekleyip güzelce karıştırın yüzünüze tatbik etmeye hazır oldu bile göz çevresine de sürebilirsiniz.

Doğum sonrası lekeler için bir öneri...
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 yumurta akı
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın lekeli bölgelere hergün uygulayabilirsiniz.

Selülit kremi
25 gr Okaliptüs yağı
25 gr Melis yağı
25 gr Ada çayı
15 Adet dövülmüş aspirin
10 Adet limon suyu

Malzemelerin hepsini birbirine iyice karıştırdıktan sonra temiz cilde masaj yaparak sürün ve biraz bekledikten sonra durulayın

Yağlı ciltler için maske
1 Tatlı kaşığı kil
1 Greyfurt
Tonik
Bir tatlı kaşığı kile, alabildiğince greyfurt suyu damlatın ve sonra birkaç damla tonik ilave edin. (Hazır tonikte olabilir. Evde yapılan olması şart değil) iyice karıştırdıktan sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Unutmayın kilin arındırıcı özelliği vardır.

Yorgunluk için formüller
1 Şişe maden suyu
1 Adet limon
3 Yemek kaşığı bebe yağı maden suyunu bir kaba boşaltıp üzerine limonu ilave edin daha sonra bebe yağını da karıştırıp karışımı boş bir sprey şişesine boşaltın ve cildinize püskürtmek suretiyle uygulayın.

1 şişe maden suyu
Bir tutam dereotu dereotunu blendır’dan geçirerek parçalayın sodayla karıştırın bir buz kalıbının içine bu karşımı döküp dolaba atın donduktan sonra kullanıma hazırdır. Her gün bir tane buz kalıbını yüzünüzde gezdirin. Cildinize zindelik kazandıracaktır.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Cilt bakımı

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Cilt bakımı