Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Cilde yaz sonu bakımı şart « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Cilde yaz sonu bakımı şart İyi bir enerji kaynağı olan güneşten bilinçli bir şekilde yararlandığımız sürece vücut, cilt ve kemiklerimiz gerekli olan vitamini depolayacaktır. Ancak kurallara uymaz bakımları da ihmal ederseniz başınıza iş açabilirsiniz

Bizi ruhen dinlendiren deniz-kum-güneş üçlemesi, sizce cildimizi ne kadar etkiliyor? Bazen değil çoğu zaman kısa vadede bronzlaşıp güzelleşeceğim derken, acaba bazı şeyleri yanlış yaptığımızın farkında mıyız?

Tatil dönemi sona ermek üzere. Okullar yakında açılacak. Yavaş yavaş güneşin parlak cazibesinden çıkıp şehir yaşamına "merhaba" demeye hazırlanıyoruz.

Yaz sonrası cilt bakımı ve yaz boyunca yaşanan sorunlar hakkında MediSlim Zayıflama-Lazer ve Estetik Merkezi'nden Dermatalog Dr. İçten Önaldı ile görüştük...

KORUNMA ŞART
* Bilinçsizce uzun saatler güneşte kalan bir kişinin kısa ve uzun vadede yaşayacağı sorunlar nelerdir?

- Güneş, korkulacak bir şey değildir. Belli zaman dilimlerinde, örneğin sabah 11'den evvel akşam üstü 16.00'dan sonra korunarak güneşe çıktığımızda vücut, cilt ve kemiklerimiz gerekli vitamini depolayacaktır. Ama korumasız, güneşin tepede olduğu zamanlarda çıktığımızda ise, rahatsızlıklarla yaşamak kaçınılmaz olacaktır.


İlk etapta güneşten korunmayan bir kişi 1. ve 2. dereceden cilt yanığı ile karşı karşıya kalır. Akabinde güneş alerjileri, güneş reaksiyonları ortaya çıkar. Kişi uzun vadede ise; güneş lekeleri, benler ve cilt yaşlanması gibi medikal tedavi gerektiren sorunlarla karşılaşabilir.

VÜCUDUNU TANI
* Sonbahara girmek üzere olduğumuz şu günlerde en çok karşılaştığınız rahatsızlıklar hangileri?

- Hastalarımız; cilt hassaslaşması, güneş reaksiyonları, lekelenmeler, ben oluşumu, yanıklar, aşırı cilt kuruluğu ya da yağlanması, güneşle gelişen varis ve egzema artışları gibi sorunlarla bize geliyor.

Kişi öncelikle vücudunu iyi tanımalı. Yaz öncesi olmayan bir leke, ben, kızarıklık, kaşıntı, kılcal damar ya da birden çok sorunu fark etmişse en kısa sürede bir dermatoloğa başvurmalı.

* Peki kişi bu sorunlarından kolaylıkla kurtulabilir mi?

- Tabii ki... Hekimin önerileri doğrultusunda, cilt bakım ürünleri, tedavi ürünleri ya da merkezlerdeki medikal işlemler doğru uygulanırsa sorunlarından kurtulabilir.

DÖRT MEVSİM KREM
Ama "seneye yaza tekrar oluşmaz" diyemem. Bu tamamen kişinin kendini güneşten korumasına bağlı. Doğru ürünlerle kendisini korursa problem yaşamaz.

* Örneğin ne yapmalı?

- Güneşe çıkmadan önce mutlaka koruyucu bir krem sürecek. Sadece sonbahar ve kış aylarında koruyucu faktör derecesini biraz daha aşağıya çekebilir. Günümüzde kozmetik çok gelişti. Güneş koruyucu fondötenler, rujlar, allıklar bulmak mümkün.
Mümkün olduğunca bunları seçmeye özen gösterecek. Güneşten korunmak, güneşten sonra oluşabilecek sorunları tedavi etmekten çok daha ucuzdur, bunu da unutmamak gerekir.
Bunun dışında 35 yaş üstü kişilerin sonbaharda mutlaka anti-age bir bakım kürünü, merkezlerde yaptırması gerekiyor. Güneşten nemini kaybedip, kuruyan cilt kırışıklığı kişiyi olumsuz etkileyebilir.

Saçlarınızı sonbahar bakımına alın
* Güneş sadece cildimizi olumsuz etkilemiyor. Bir de özellikle hanımların "baştacı" saçlar var. Bu konuda neler yapılmalı?

- Saçlar da deniz, güneş ve havuzdan en az cilt kadar olumsuz etkileniyor. İşin içinde bir de boyalı saçlar varsa sorunlar artabiliyor.
Tatil dönüşü mutlaka saçla ilgili bakım kürlerini, konusunda uzmanlaşmış merkezlerde uygulatmakta yarar var.

Saç dışında tırnaklar da kurur. Çatlama, çizgilenme gibi problemlerle karşılaşılıyor. Bu sorunlara da merkezlerde ya da dermatologların tavsiye edeceği bakım ürünleri ile çözüm bulmak mümkün.

Korunma kış aylarında bile gerekli
Güneş kremlerini genelde yaz aylarında kullanırız. Oysa, güneşin zararlı ışınları kumdan yüzde 15 oranında, kardan ve kış aylarında bulutlardan yüzde 80 oranında yansır. O nedenle koruyucu kremleri sözü edilen durumlarda da kullanmak gerekir. Ayrıca bebeklik çağından en ileri yaşlara kadar insanın her dönemde koruyuculara ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir. Makyaj yapan bayanlar da koruyucuları makyaj altına kullanabilirler. Cildin erken yaşlanmasını ve cilt kanseri riskini önlemenin tek yolu güneşten korunmaktır.

Güneşte benlere dikkat
Güneş ışınları zamanla deri üzerinde birikimler yol açar. Işınlar kanserojen nitelik taşıdığı için yıllar sonra kanser olma riskini artırır.
Güneşte uzun süre durmak zorunda kalan insanlarda, güneşle ilgili olarak lekeler, deri yaşlanmaları, deri kanserleri gibi kronik rahatsızlıklar gelişebilir. Özellikle vücudunda ben bulunanların güneşe çıkarken daha dikkatli olmaları gerekir.
Çapı yarım santimetreden büyük, kenarları girintili çıkıntılı, yüzeyi engebeli ve rengi farklılık gösteren benlerin mutlaka doktora gösterilmesi ve güneşe çıkarken üzerlerine koruma faktörü yüksek güneş kremleri sürülmesi gerekir. Hassas benlerin üzeri ise bantla kapatılmalıdır. Böyle benlerin deri kanserine yol açma riskleri yüksektir.



  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Cilde yaz sonu bakımı şart

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Cilde yaz sonu bakımı şart