Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Üç haftada göbeklere veda! « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Üç haftada göbeklere veda! 3 haftada göbeklere elveda demeyi kim istemez? Dr. Ender Saraç sizlerle...

ÖNLEMİNİZİ ÖNCEDEN ALIN
- İzmir'deki son konferansınızda bize; ''Sakın hayatı ertelemeyin'' dediniz. Hayatını sürekli erteleyenler için,bu konuyu biraz irdeleyelim mi?

"Pek çok insan zamanında ucuz, basit ve doğal bir şekilde önlem almamakta, hasta olunca ise çok büyük maddi ve manevi travmalar yaşamaktadır. İçimizdeki bir şeytan bizi sürekli dürter ve yanlış yönlendirir. 'Sonra spora başlarım, şu kar bir geçsinde... Yılbaşı geçsin diyete başlayacağım.... gibi sürekli bahanelerle hayat erteleniyor. Ben de 'Hayatı ertelemeyin' diyorum."

-İnsan ömrünün gittikçe daha kalitesiz bir yaşlanma sürecine maruz kaldığını söylüyorsunuz. Gerçekten de, anneannem 91 yaşında vefat etti, son aylarına kadar neredeyse bizimle dans ediyordu! Şimdiyse, gencecik insanlar bel fıtığı, ülser vs. hastalıklarla boğuşuyorlar...
"Çünkü insanlar gençlik yıllarını alkol-sigara kullanıyor, hareketsiz-mutsuz ve manevi bir felsefeden uzak yaşıyorlar, sonra da ortaya 'erken posalaşmış' insanlar çıkıyor. Belki uzun yaşıyorlar ama 'defolu mal' gibi sürekli bir takım sağlık sorunları oluyor."



METABOLİZMAYI ISITIN
- Spor yapılan saatin herhangi bir önemi var mı?
"Evet, var. Ayurveda'ya göre, sabah 6 ve 10 ya da 18.00 ile 22.00 arasında daha çok yağ yakıyoruz. Çünkü bunlar Ayurveda'ya göre, vücudun 'kapha' saatleri, yani daha çok biriktirme, yağlanma saatleri. Bu saatlerde metabolizmayı ısıttığınızda daha iyi sonuç alınıyor. Egzersizi bırakmayın, çılgınca egzersiz de yapmayın. Çok ağır egzersiz ve çok ağır spor yanlış."

DOĞRU BESLENME
- Hayat zor bir maraton, günlerimizi daha sağlıklı ve mutlu yaşamak adına nelerden vazgeçip, neleri hayatımızdan hiç çıkarmamalıyız?
"Türkiye toplumundaki en büyük problem, disiplin eksikliği diyebilirim. Diyetleri Nisan, Mayıs aylarında, iki aylık bir heves şeklinde yapıyoruz. Ondan sonra, uzun kollu, kat kat giyilmeye başlandığı anda, olayı rafa kaldırıyoruz. Sonra tekrar dengemiz bozuluyor. Doğru yaşam biçimini edinmez veya doğru beslenme felsefesini benimsemezseniz, en iyi diyetisyenlere, en iyi doktorlara, merkezlere bile gelinse, bu bir yere kadar işe yarar. Şunu kabul etmek gerek ki; iki ay çok yoğun diyet yapıp, bırakıp, yorgun düşmek yerine, yılın 12 ayına daha az kurallı, doğru, boğucu olmayan bir yaşam biçimi ve doğru beslenme felsefesi şeklinde yaşamak daha sağlıklı. Sonuç olarak disiplinli bir hayat gerekiyor... Doğru beslenmenin yanı sıra düzenli egzersiz, yürüyüş öneriyorum. Veya neden zevk alınıyorsa o spor."

-'Çikolata Diyeti', 'Fast Food Diyeti', Leyla Alaton'un uyguladığı ve Somon yiyerek yapılan 'Yüz Gerdirme Diyeti' gibi... Enteresan başlıklı bu diyetler için ne diyorsunuz ?
"Çikolata diyeti, fast food diyeti, yüz gerdirme diyeti gibi...Bu diyete gelen kişinin gerçekten tıbba hakim uzman doktor veya diyetisyen olup olmadığına ve kaç yıllık bir deneyimin olduğuna bakılır."

- Aşk çok muhteşem bir duygu, ancak bir o kadar da değdiği yeri yakıp geçiyor... Sizce, huzurlu bir yaşam aşksız bir hayat mıdır ?
"Aşk yaşamda karşılaşacağımız en önemli enerji şoklamalarından biridir. Hem artı hem eksi devrelerimizi açar. Bazen mutluluk bazen de mutsuzluk verebilir. Sonuçta bizi ruhsal açıdan yaratana çok daha yaklaştırır. Aşk, hayatımızda var olmalı.."

"Sosis ve salamdan uzak durun!"
- Doğru beslenmek adına, kafamız o kadar karıştırıldı ki... Artık nasıl besleneceğimizi şaşırdık diyebilirim! Düzenli spor yapmanın da mutluluk hormonunu arttırdığını söylemek isterim. Sadece spor yapmanın sağlık açısından yeterli olmadığının da altını çizmek isterim. Balık ve tavuğun, kırmızı ete göre daha çok tüketilmesini öneririm. Bu arada; küçük balıkları kılçıklarıyla yemeye özen gösterin. Balığın kılçığında kalsiyum ve iyot var. Ayrıca balığın yağında yer alan omega 3 vitamini vücut için çok yararlı. Ben kırmızı etin hiç tüketilmemesi gerektiğini söylemiyorum. Ama, yine de haftada 2-3 kereyi geçmemeli. Sosis ve salamdan uzak durun derim. Spor yapanlar, bol miktarda B ve C vitamini tüketmeyi ihmal etmesinler.


"21 Günde inceleceksiniz"
- Sizin 'Göbek eriten bir diyet' haberinizi okumuştum. Biz Türklerin en büyük sorunu göbek değil mi? Bu diyet metnini okuyucularımızla paylaşır mısınız ?

"Bu programı 3 hafta uyguladıktan sonra, 21'inci günü sonunda müthiş incelmeyi hayretle göreceksiniz. Üç çeşit egzersiz veriyorum; mekik hareketi, sopa ve bel kasları için mekik. Ve haftanın tek günü bunları yiyin diyorum: Kalkar kalkmaz, İçine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon konacak 1 bardak su. Sabah 30-35 dakikalık tempolu yürüyüş. Ardından 15-20 dakika spor ve sert bir fırçayla yapılan ılık bir duş ve 5 dakika kadar susam, kekik, biberiye, melisa yağı ile aynı bölgeye mesaj yapılacak. Kahvaltıda; 1 adet Kabuklu yeşil elma, 1 adet şeftali. Arada 2 parmak taze dil peyniri. Öğle; 1 porsiyon ızgara tavuk, bol rokalı yeşil salata. Arada 3-4 yulaflı bisküvi sonra 1 elma. Akşam; 5 kaşık zeytinyağlı fasulye, 1 dilim ekmek, mevsim salatası. Gece; 1 bardak tarçınlı ılık light süt ve 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz, avakado yağı karışımı çay içilecek. Kolalı ve şekerli içecekler ise yasak."
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Üç haftada göbeklere veda!

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Üç haftada göbeklere veda!