Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Cilt ve Göz Çevresi Bakımı « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Cilt ve Göz Çevresi Bakımı Sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları,makyaj, sebest radikaller, sigara,stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur.

Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20’li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.

Cilt bakımı yaparken doğru ürün seçimi çok önemlidir bu yüzden biz lavinia da hangi ürün grubunu kullanacağımıza karar verebilmek için bakıma başlamadan önce kapsamlı bir cilt analizi yapmaktayız.Böylece yağ nem ve elastikiyet oranı göz önünde bulundurularak cildin yağlı, kuru,normal olgun yada hassas olduğuna karar verebiliriz.Cilt Yaşı herzaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir.




Merkezimizde uygulanan cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sırası ile süt ve tonik ile temizleme, peeling,ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı ,maske ,yüksek frekans ve kremleme işlemleri uygulanır.Bu uygulamalar ile cilt temizlenir tıkalı gözenekler açılır,kan dolaşımı hızlandırılır,cilt ölü hücreler ve siyah noktalardan arındırılır nem depo ediici ve hücre yenileyici işlemlerle tapteze canlı bir görünüm ortaya çıkar.

Cilt bakımı yaparken yaşa ve cilde göre doğru ürün kullanılması gerekir. Bu yüzden sivilce, akne, leke ve kırışıklık bakımlarında cerrahi müdahale uygulanmadan ve kimyasal peeling işlemi yapılmadan, deri altına hiçbir madde enjekte edilmeden son derece başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Cilt bakımıyla ilgili dikkat edilecek hususlar:
1. Günde 2 litre su için.
2. Kalitesiz makyaj ürünleri kullanmayın.
3. Sigara içmeyin.
4. Aşırı güneşlenmeyin.
5. Makyajınızı çıkarmadan yatmayın.
6. Cildinizi hergün nemlendirin.
7. Her hafta 1 peeling yapın.
8. 15 günde bir maske uygulayın.
9. Sivilce ve komedonları bilinçsizce sıkmayın.
10. Uzun süre klimalı ortamlarda bulunmayın.
11. 3 günde 1 eriyinceye kadar bir buz kalıbını cildinizde gezdirerek
dolaşımı hızlandırın.
12. Ve bakılan bir cilt ile bakılmayan bir cilt arasındaki farkın ilerki yaşlarda daha çok kendisini göstereceğini unutmayın.

Göz Çevresi Bakımı
Çok ince ve hassas yapıda olmasından dolayı göz çevresi yaşlanma, hastalık, yorgunluk, uykusuzluk gibi olumsuz etkilerin en kolay fark edileceği bölümüdür. Kimi insanlar göz altlarının devamlı mor olmasından , pek çok kişi göz altı torbalarından ve bazılarıda göz çevresinde oluşan çizgilerden şikayet etmektedirler. Aslında göz çevresi bakımını genel cilt bakımından ayrı düşünemeyiz, fakat göz çevresi hassas olduğu için özel ürünler kullanılmalıdır.

Öncelikle kişinin yaşı ve cilt yapısı gözöünde bulundurularak problemin derecesi tespit edilmelidir. Örneğin gözaltı torbaları ve morlukları genetik bir durum olabileceği gibi aşırı yorgunluk sonucu sonradan da oluşabilir yada bunlar dolaşımla ilgili bir sağlık probleminin göstergesi olabilirler. Daha çok açık tenli kişilerde gözüken morluklar pek çok kişiyi rahatsız etmektedir.

Ayrıca, genç yaşlarda göz çevresinde oluşmaya başlayan çizgiler kuru cilt yapısına sahip kişilerde sıkça görülmekle birlikte çok sigara içen ve fazla mimik hareketleri yapan kişilerde de hızla oluşmaktadır.İşte bu ve buna benzer şikayetleri önlemek için, doğru ürünler kullanılmasını ve ayda bir kez göz çevresi bakımı yaptırılmasını öneriyoruz.

Merkezimizde GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI 1,5 SAAT SÜRMEKTE ve TAMAMEN GÖZ ÇEVRESİ İÇİN GELİŞTİRİLEN ÖZEL ÜRÜNLER KULLANILMAKTADIR.

Önerimiz tıpkı kapsamlı bir cilt bakımı gibi ayda 1 kez yaklaşık 1,5 saat süreyle kırışıklıkları, torbalanmaları, morlukları önlemek ve azaltmak amacı ile özel göz çevresi bakımı yapılması ve bu işlemi uygularken süt, krem, tonik, ampul, serum ve maskesi ile sadece göz çevresi için geliştirilmiş özel ürünlerin kullanılmasıdır.

Düzenli yapılan göz çevresi bakımıyla bakışlarınızdaki pırıltıya siz bile şaşıracaksınız.


  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Cilt ve Göz Çevresi Bakımı

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Cilt ve Göz Çevresi Bakımı