Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Micro Dermabrazyon ( Micro Peeling) « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Micro Dermabrazyon ( Micro Peeling) Microdermabrazyon kullanımı 1980'li yılların ortalarında Avrupa'da başlamıştır. Dermabrazyon alüminyum oksit adı verilen çok ince ve küçük yapıdaki kristal parçacıkların bu uygulama için geliştirilmiş özel bir sistem ile cilt yüzeyine püskürtülmesi ,cilt yüzeyinde güçlü bir sürtünme etkisi ile problemli tabakanın soyulması ve daha sonra bu taneciklerin ,soyulan ölü deri ile birlikte vakum yöntemi kullanılarak cilt yüzeyinden atılması yöntemidir.

Micro dermabrazyon ile cildin epidermis tabakası yüzeysel olarak, aşamalı bir şekilde soyulur. Böylece cilt yüzeyinde oluşan iz, kırışıklık ve pigmentasyon lekesi türündeki sorunlar problemin derecesine göre, soyulmanın etkisi ile iyileşir.

Dermabrazyon işlemi uygulanırken cilt yüzeyinde kan dolaşımının artması ile hücre yenilenmesi hızlanır ve böylece alttan canlı, taze ve pürüzsüz bir cilt ortaya çıkar. Tüm bu özellikleri ile dermabrazyon son derece etkili ve güvenilir bir cilt yenileme tekniğidir. Bu işlemin yapılabilmesi için mutlaka cilt yüzeyinde bir problem olmasına gerek yoktur, cilt yapımız ve yaşımız göz önünde bulundurularak her sene belirli bir kür olarak yaptırılarak son derece etkili bir anti-aging (yaşlanmayı geciktirici) etki sağlanmış olur.



Bu uygulama son derece kolay, acısız, pratiktir ve hiçbir şekilde anestezi ve benzeri bir işlem gerektirmez. 30 dakikalık seanslar şeklinde genellikle haftada bir kez uygulama yapılmaktadır.

Dermabrazyon bir soyma ( peeling) yöntemi olduğu için seans sonrasında uygulama yapılan bölgede hafif bir kızarıklık, küçük şişlikler ve morluklar olması normaldir. Bunlar kısa süre içinde kendiliğinden geçicektir. Kızarıklık geçtikten sonra ciltte pul pul dökülmeler de görülebilir.
Bu süre içinde cilde elle müdahale etmek,güneşlenmek, solaryuma girmek, makyaj yapmak sakıncalıdır.

Dolayısı ile bu işlemin yaz aylarında uygulanması önerilmez.

Microdermabrazyon özellikle:
Sivilce ve akne izleri,
Mimik çizgileri,
Yaşlanmaya bağlı cilt kırışıklıkları,
Belirli ölçüde yara,yanık ve ameliyat izleri,
Cilt lekeleri,
Vücut çatlakları,
Açık gözeneklerin sıkılaşması,
Gözeneklerin temizlenmesi ve ölü derinin atılmasında son derece etkilidir.

Bu yöntem gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağladığı için cildin oksijenle daha fazla temasa geçmesini sağlayacağı için çok daha sağlıklı ve canlı bir görünüm ortaya çıkacaktır.

Ayrıca, kan dolaşımının artması da hücre yenilenmesini sağlayacağı için son derece pürüzsüz ve canlı bir cilt ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Bu işlem yapılırken ciltte aktif durumda sivilce ve akne olmamasına, cilt kanseri problemi olmamasına, enfeksiyon halinde bir cilt yarası olmamasına, özellikle yoğun kılcal damar ve et benlerinin üzerine uygulama yapılmamasına, göz çevresi gibi hassas bölgelerde daha hafif çalışılmasına dikkat edilmelidir.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Micro Dermabrazyon ( Micro Peeling)

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Micro Dermabrazyon ( Micro Peeling)