Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Mezoterapinin maharetleri arttı « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Mezoterapinin maharetleri arttı Yıllardır, deri altına yağları yok edici bir maddenin biraz da can yakarak enjekte edildiği bir yöntem olarak bildiğimiz mezoterapide konfor ve rahatlık artarken kullanım alanları da genişledi

Mavi Klinik Estetik Güzellik Merkezi'nden Medikal Estetik Hekimi Dr. Feza Vardar başlangıçta yalnızca selülitleri yok etmede kullanılan yöntemin zamanla geliştirildiğini belirterek "Günümüzde mezoterapi saç dökülmeleri ve yüzdeki ince kırışıklıkların giderilmesi ve cildin toparlanması amacıyla da kullanılıyor. Etkili sonuçlarıyla vücudun bir çok bölgesinde incelme sağlamaya da devam ediyor" dedi.

-Mezoterapi incelme amacıyla vücudun hangi bölgelerinde kullanılıyor ve nasıl etki gösteriyor?

Selülit tedavisi ve bölgesel zayıflama amacıyla kullanılan mezoterapi bacak, karın, kalça, diz çevresi, sırt, çene altı ve kolda uygulanabilir.
Özel bir tabancanın ucuna takılan şırınga ile uygulama yapılacak bölgeye 1-2 santim aralıklarla özel bir karışım enjekte edilir. Enjekte edilen sıvı, o bölgedeki yağı parçalar, dolaşımı hızlandırır ve vücut tarafından tutulan fazla suyun çözülmesini sağlar. Seanslara düzenli devam edildiğinde selülit yok olur ve incelme meydana gelir. Kişide kilo problemi varsa mezoterapi ile birlikte diyet programı da uygulanır.



Mezoterapinin avantajlarından biri de zayıflama sağlarken sarkma görülmemesidir. Tam tersine doğum sonrası karın bölgesindeki sarkma ile yaşın ilerlemesiyle birlikte kol ve bacak iç kısımlarındaki sarkmalarda toparlanma sağlar.

-Uygulama yapılan bölgede iğne atışlarından dolayı morarma ve kanama görülür mü?
Çok az kanama ve morarma olabilir. Sonuçta o bölge 1,5-2 santim aralıklarla taranır. Yaklaşık 200 kadar enjeksiyonda 2-3 morarma aslında normaldir. Mezoterapiden sonra güneşe çıkmanın hiçbir sakıncası olmamasına karşın kişiler morluklardan dolayı huzursuz olabiliyor. Ama bu geçici bir durum. Normal bir kürde 8 hafta boyunca, haftada bir mezoterapi uygulanır. İhtiyaca göre seans sayısı 24'e kadar çıkabilir.

İnceltici mezoterapi düşünenler bu süre içinde oluşabilecek ama birkaç günde düzelebilen morlukları da göz önünde bulundurmalıdır.

"Birkaç haftada yeni saç çıkar"
-Saç mezoterapisini nasıl uyguluyorsunuz?
Kişilerin saç kökleri sağlamsa, saç mezoterapisi ile yeni saç çıkması mümkün hale gelir. Kısmi kelikler, seyrek saç, strese bağlı para şeklinde saç dökülmeleri ile erkek tipi dökülmelerde yöntem, yüz güldürücü sonuçlar verir. Uygulama öncesinde saça buhar verilip gözeneklerin açılması sağlanır. Daha sonra ozonlu tarakla mevcut saçlar taranıp saçlı deriye mezoterapi ile saç için gerekli olan vitaminler mineraller ve somon DNA'sı verilir. Böylece uykuda olan saç folikülleri uyarılıp yeni saç çıkması sağlanır. İlk seanstan itibaren saçlarda canlılık görülürken birkaç hafta içinde yeni saçların çıkmasıyla tedavi tamamlanır.

8 seansta daha parlak ve canlı bir yüzle gülümseyin
-Mezoterapi yüz bölgesine nasıl uygulanıyor?
Yüz mezoterapisi, daha genç, daha canlı ve diri bir yüze sahip olmak için uygulanan bir yöntemdir. Somon DNA'sı, vitamin ve mineraller mezoterapi tabancasının ucundaki iğneyle cilt altına bir milimetreden daha az bir derinliğe girilerek verilir. Girilen derinlik çok az olduğundan işlem sonrasında kesinlikle kanama veya morluk olmaz. Etkili sonuç için 40 yaş üzerine 15 günde bir toplam 6-8 seans tavsiye edilir. Kür tamamlandıktan sonra da devam tedavisi için ayda bir kez bakım uygulanır. Yöntem, cildin nem ihtiyacını çok iyi karşıladığından kişi her zaman kullandığı ürünlerden de ciddi oranda tasarruf etmiş olur.

Parlaklık ve canlılık ilk uygulamadan itibaren fark edilirken kürün sonuna doğru ince kırışıklıklarda da belirgin azalma olur. Cilt altına uygulanan somon DNA'sı ile cilt yenilenerek, daha gergin ve esnek hale gelir. Seanslar haftada bir uygulanır. Tedaviden sonra kişinin günlük yaşamını etkileyecek bir sorun olmaz.

Cilt kalitesinde düzelme sağlar
Lenf drenajı; lenf akımının ve kan dolaşımının düzenlenmesine yarar bir yöntemdir. Bu yöntemle vücutta doku arasında biriken fazla sıvı lenf dolaşımına atılır ve ödem çözülür. Kişiye ince çorap giydirilerek bacaklar ve karın sarılır ve lenf drenajı cihazı çalıştırılır. Cihaz, parmak uçlarından yukarıya doğru düzenli aralıklarla basınç uygular. Haftada 2 ya da 3 kez uygulanabilir. Mezoterapi ve karboksiterapi sonrasında, tedavinin etkinliğini arttırmak için uygulanması tavsiye edilir. Seanslar yaklaşık 30 dakika sürer. Uygulandığı bölgede cilt kalitesinde düzelme, incelme, deri ve deri altında sıkılaşma olur. Lenf drenajı, selülit tedavisi dışında çeşitli sebeplerle vücutta biriken ödemin dışarıya atılmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin ve diğer bazı organ sistemlerinin çalışmasını düzenler, özellikle varis tedavisinde de kullanılır. Uygulamaya gelirken hastaya yanında ince çorap getirmesi söylenir çünkü uygulama çorapla yapılmaktadır. Yan etkisi yoktur.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Mezoterapinin maharetleri arttı

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Mezoterapinin maharetleri arttı