Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Mucizevi bir meyve: Ananas « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Mucizevi bir meyve: Ananas İlk defa Orta ve Güney Amerika'da yetiştirilen ananas, Avrupa'ya tanıtıldıktan sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmış. Ananas geniş ve silindirik yüzeyli, pürüzlü, kahverengi-sarı karışımı bir renk taşıyan bol lifli tropik bir meyve. Meyve olarak yenilebilir, suyu çıkartılarak kokteyllerde kullanılabilir. Meyve veya sebze olarak ya da salata malzemesi olarak tercih edilebilir. Muzdan sonra Amerika'da favori tropik meyveler arasında ikinci sırada yer alıyor.

Kansere karşı etkili
Taze ananas bromelin enzimini içerir. Bromelin protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcı bir enzimdir. İlk kez 1957 yılında tanımlanmış ve birçok araştırmaya konu olmuştur. Kükürtlü bileşikleri içeren bromelin enzimi sadece protein sindirimine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda şişkinliğin ve ödemin atılmasına da katkıda bulunur.

Deneysel çalışmalarda kanser önleyici etkilerine rastlanmıştır. Klinik çalışmalarında ise şişkinliğin ve ödemin görüldüğü sinüzit, boğaz ağrısı, kireçlenme ve gut gibi iltihabi durumlarda iltihap önleyici etki göstererek şişkinliğin azalmasına yardımcı olabileceği saptanmıştır.



Ananasın tek başına öğün aralarında sap kısmının ve gövdesinin tüketilmesiyle bromelin enziminin iltihap ve ödem önleyici etkisi maksimum düzeyde artırılabilir.

Bağışıklık sisteminin destekçisi
Ananas biyoyararlılığı yüksek olan C vitaminini içerir. C vitamini antioksidan özelliğiyle vücutta hasar oluşturan serbest radikallerin etkisini azaltmakta ve hücre kaybını önleyebilmektedir. Yüksek düzeyde serbest radikal damar hasarına neden olup hasarı ilerletmekte, astım ataklarını sıklaştırmakta, kolon hücrelerine zarar verip kolon kanseri riskini artırmakta, eklem ağrılarının görüldüğü hastalıklara neden olabilmektedir.

Ananas besinlerle az miktarda alınan manganezin de zengin bir kaynağıdır. Manganez enzimlerin etkinliğinin görülebilmesi ve antioksidan özelliğin daha verimli olabilmesi için önemlidir.
Ananas manganezin yanı sıra iyi derecede B1 vitamini içerir. B1 vitamini enzimatik reaksiyonlarda tamamlayıcı ve enerji üretiminde yardımcıdır.

haftanın öğüdü
Şişkinlikten kurtulma yolları
Vücudunuzdaki fazla ödem ve şişkinlikten kurtulabilmek için şunları yapabilirsiniz:

Probiyotik yoğurt, iki dilim taze veya konserve ananastan oluşan bir kahvaltı yapın.

Ananası meyve olarak tercih edebileceğiniz gibi meyve suyu şeklinde de tüketebilirsiniz.

Ananasın yanı sıra nar ve kivi de ödem atmanıza yardımcı olacaktır. Ara öğünlerde tercih edebilirsiniz.

Su tüketiminizi artırın. İki-üç litre kadar sıvı almaya gayret edin.

Bitki çaylarını için. Özellikle tarçın ve karanfille yapılmış çayları tercih edebilirsiniz.

Spa merkezlerindeki özel ödem atıcı cihazlardan yararlanın. Bu cihazlar soğuk hava akımı sistemleriyle ödem atmanıza yardımcı olacaktır.

Sauna, buhar odaları ve ılık duşlar da ödem atmanıza yardımcı olabilir.

Tuz tüketimini kısıtlayın.

Aşırı karbonhidrat alımından kaçının.

Yeşil yapraklı sebzelere ağırlık verin.

Maydanoz ve kiraz sapını kaynatıp suyunu için.

Meyankökü içeren yiyecekler, alkol, kola, tatlı yiyecekler vücutta ödeme neden olabilecek besinlerdir. Bunlardan kaçının.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Mucizevi bir meyve: Ananas

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Mucizevi bir meyve: Ananas