Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Feshane'de Ramazan « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Feshane\'de Ramazan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde 13 Eylül – 14 Ekim 2007 tarihleri arasında düzenlenecek “Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri”, Ramazan ayının ruhunu yansıtan programlarıyla bu yıl da Türkiye ve dünya ülkelerinden ziyaretçilerini ağırlayacak.
Sami Yusuf Konser Verecek 32 gün boyunca 4 farklı sahnede 100’ü aşkın gösterinin yapılacağı etkinlikte, İstanbullulara unutulmaz bir Ramazan coşkusu yaşatılacak. Mehteran Takımı’nın açılış konseriyle başlayacak “Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri”nin ilk haftasına dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf damgasını vuracak. Sami Yusuf konseri için Taç Kapı önünde dev bir sahne kurulacak. Yurt içi ve yurt dışından hayranlarının katılması beklenen “Sami Yusuf İstanbul Ramazan Özel Konseri”ne yoğunluk olması halinde içeri giremeyenler Feshane’nin alternatif noktalarına kurulacak barkovizyonlarla konseri izleme imkânı bulacak.




Feshane’de bir tatlı huzur iklimi
Türk Müziği’nin güçlü yorumcuları Münip Utandı, Ahmet Özhan, Alp Arslan, Bekir Ünlüataer, Ertuğrul Erkişi, Türk Halk Müziğinin sevilen yorumcusu Zara, Erdal Akaya ve Volkan Konak, Özgün müziğin sevilen ismi Uğur Işılak da bu yıl Feshane’de Ramazan ayrıcalığını hissettirecek. Tasavvuf Müziği’nin sevilen sesleri Fatih Koca, Mustafa Demirci, Veysel Dalsaldı, Kemal Karaöz, Ender Doğan, Taşkın Savaş Rumi Topluluğu, Nevistanbul Topluluğu ve Murat Necipoğlu, Türk Rock ve Popüler müziğin genç ve güçlü yorumcuları Burak Ahıskalı, Ali Altay, Umut Kuzey, Kara gibi sanatçılarında Ramazan ayı özel konseptli yorumlarıyla sahne alacağı etkinlikte Recep Demirkaynak ve Bekir Develi stand-up gösterileriyle yer alacak.


Hergün Mehter Konseri
Çeşitli yarışmalar ve gösterilerin yapılacağı Feshane’de etkinlikler her gün Mehter Konseriyle başlayacak. Karagöz-Hacivat, kukla gösterileri, Ramazan Dede’den Masallar, İstanbul Yarışıyor, Keloğlan, İbiş, Nasrettin Hoca ve birbirinden ilginç akrobasi gösterileriyle İstanbullular bu Ramazan gülmeye doyacak. Geleneksel Temaşa Sanatları ve Mehteran Konserleri Ramazan ayı boyunca hergün konuklara hoş saatler yaşatacak. Beş metre yüksekliğinde özel olarak tasarlanan Karagöz-Hacivat’ın şişme karakterleri, Kâtip ve Kâtibe karakterleri Feshane’ye gelecek konukları giriş kapısında karşılayacak. Ramazan davulcusu ise manileriyle coşturacak.


Dev Kafkas Dans Grubu Gösterisi
Geleneksel Ramazan kültürünün yaşatılması amacıyla düzenlenecek “Anne-Çocuk İftar Programı”nda ise çocuklara yönelik çeşitli yarışma, animasyon ve tiyatro oyunları sunulacak. Minik Dualar Grubu’nun ve Ertuğrul Erkişi’nin konser vereceği programda çocuklar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler dağıtılacak. Bosna’dan gelen Saray Bosna Bedem İlahi Grubu ve Gürcistan’dan katılan yediden yetmişe yaş ortalama özelliğine sahip Kafkas Dans Grubu da etkinliğe farklı renkler katacak. Kafkasya’ya ait orijinal dansları 70’lik dedelerin sahnelerinden izlemek Feshane ziyaretçilerine çok farklı anlar yaşatacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Türk Halk Müziği Topluluğu Tasavvufi Türküler konseri verecek. Birçok İslam ülkesi Ramazan ayı boyunca Feshane’de kültür stantları açarak kendi kültürlerine has eserler sergileyecek.


Vapur Seferleri İDO ile Ücretsiz
Ramazan ayı boyunca Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş ve Eminönü vapur iskelelerinden 17.00–24.00 saatleri arası karşılıklı seferlerle ücretsiz olarak Feshane’ye ulaşım sağlanacak. “Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri” kapsamında 30 Eylül’de Hz. Mevlana’nın doğum gününe özel Sema Gösterisi ve Tasavvuf Müziği Konseri yapılacak.

Kadir Gecesi Özel Programı’nda Türk Tasavvuf Konseri ve özel bir Devran gösterisi yapılacak. National Geographic’in ünlü fotoğraf sanatçısı Ömer Faruk Aksoy’un son 25 yılda çektiği Mekke-Medine fotoğrafları ile 1880’li yıllarda 2. Abdülhamid Han’ın çektirdiği Mekke-Medine fotoğraflarından oluşan “Gözden Gönüle: MEKKE-MEDİNE Fotoğraf Sergisi” Ramazan ayı boyuncaziyaretçilere açık olacak.


Eski ve Yeni Ramazanların Unutulmaz Tadı Feshane’de
Ramazan ayı boyunca Feshane akşamlarında ülkemizin çok değerli aydın, akademisyen, yazar ve sanatçılarının katılacağı, konuşmalar, imza günleri ve mülakatlar “Sadabat Sohbetlerinde” ramazan huzurunun binbir renkli ebrusunu oluşturacak.


Bayram Neşesi Özel Programı
Feshane’de bayram havası yine bütün neşesiyle dopdolu geçecek. Büyükler huzuru, küçükler şenliği Feshane’de yaşayacak. Çocuklara yönelik oyun gösterileri, ünlü sanatçıların konserleri ve özel gösterilerin yer alacağı Bayram Neşesi Özel Programı öğleden sonra başlayıp gece 24.00’e kadar devam edecek. Bir ay sürecek etkinlik Ramazan Bayramı’nda Volkan Konak, Turgay Başyayla ve İBB Kent Orkestrası Konserleriyle sona erecek.


Feshane’de Ramazan Etkinlikleri Ücretsiz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası Feshane Ramazan Etkinliklerine dinleyici ve ziyaretçi olarak katılım ücretsiz olacak.

YERİ:

Feshane, İstanbul Haliç kıyısında Eyüp Belediyesi sınırları içindedir. Feshane’den Pierre Loti’ye teleferik başlatılmıştır.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Feshane\'de Ramazan

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Feshane\'de Ramazan