Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Vekaleten kurban kesim fiyatları « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Vekaleten kurban kesim fiyatları Kızılay, Diyanet, Türk Hava Kurumu ve Mehmetçik Vakfı kurban bağış ücretlerini açıkladı

Kurban Bayramı yaklaşırken, Türk Kızılayı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Mehmetçik Vakfı ve Türk Hava Kurumu (THK)kurbanlık fiyatlarını belirledi.

ANKA'nın araştırmasına göre, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı kurban bedelini bu yıl 260 YTL olarak belirlerken, Türk Hava Kurumu ve Mehmetçik Vakfı’nın kurban bedeli ise 250 YTL olarak belirlendi.

Türk Kızılayı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vekaleten kurban kesimi kapsamında bu yıl ki kurban bedelini 260 YTL, yurt dışından yapılacak bağışlar için de 140 euro ve 200 dolar olarak belirledi.

Türk Kızılayı, veterinerlere seçtirdiği kurbanların kesimini, Et ve Balık Kurumu kombinalarında, noter huzurunda yapacak. Kesilen kurban etleri hijyenik ortamda kavurma haline getirilip, Türk Gıda Kodeksine uygun şekilde paketlenerek yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.



Türk Kızılayı tarafından kesilen kurbanların etlerinden üretilen kavurmanın, 800 gr;lık bir örneği ile kesim görüntülerini içeren CD ve teşekkür belgesi kampanya sonunda bağışçıya gönderilecek.

Vatandaşlar, kurban bedelini, Türk Kızılayı`nın, tüm bankalardaki 2868 nolu hesabına yatırabilecek. Ayrıca Kızılay büroları, kurumun kendi internet sayfasıyla ya da 168 Türk Kızılayı Çağrı Merkezi’nden bağışlar yapılabilecek.

DİYANET VAKFI

Türkiye Diyanet Vakfı, vekalet yoluyla kurban kesimi kampanyasında kurban bedelini bu yıl 260 YTL, 140 euro ve 200 dolar olarak belirlendi.
Kesilen kurbanları yurt içinde ve yurt dışınada ihtiyaç sahiplerine dağıtan vakıfa, kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, kurban bağışlarını en geç 5 Aralık’a kadar, yurt dışından da 1 Aralık`a kadar, bankalar, internet, posta çeki hesabı veya il ve ilçe müftülükleri aracılığı ile yapabilecekler.

TÜRK HAVA KURUMU

Bu yıl ki kurban bedelini 250 YTL olarak belirleyen kurum, kurban kesimini Et Balık Kurumu’nun iş birliği ile gerçekleştirecek. Anlaşma kapsamında kurban etleri Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılacak.


Son 5 yılda 390 bin ihtiyaç sahibi aileye kavurma dağıtımı yapan THK, bu yıl vekalet kurban etlerinden yaptırılan kavurmaları 100 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa dağıtmayı hedefleniyor.
Kuruma kurban bedelleri THK Genel Başkanlığı ve 475 şubesine makbuz karşılığı yatırılabileceği gibi, kredi kartı ile online işlem de yapılabilecek.

Ayrıca, kurumun "106363" no'lu posta çeki hesabına da yatırılabilecek. Kurban bedelleri, 5 Aralık akşamına kadar banka şubelerine yatırılabilecek , 8 Aralık akşamına kadar da internet, kurum merkezi ve şubeleri aracılığıyla kurban siparişi verilebilecek. Kurum, kesim sonunda bağışçılara noter onaylı kesim tutanağı gönderecek.

MEHMETÇİK VAKFI

Mehmetçik Vakfı vekalet yolu ile kesilecek kurban bedelini, bu yıl 250 YTL, 200 dolar veya 140 euro olarak belirledi.


Vakıf, kesilen kurbanların bir bölümünü, kesim bölgesindeki şehit yakınları ile gazilere dağıtacak, önemli bölümü ise “Yardım Planı”na dahil edilecek.


1996 yılından beri vekaleten kurban kesme organizasyonu yapan vakıfa kurban bedelleri, kredi kartı ve internet üzerinden ödenebilecek.
Veteriner denetiminde, noter gözetiminde, din görevlileri nezaretinde ve dini vasıflara uygun olarak kesilen kurbanların ardından bağışçılara noter onaylı kesim tutanağı ve teşekkür belgesi gönderilecek.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Vekaleten kurban kesim fiyatları

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Vekaleten kurban kesim fiyatları