Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Bildiklerinizi test edin « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Bildiklerinizi test edin En çok konuşulan ve etrafınızdan sıkça duyduğunuz güzellik sırları, ya yalnızca bir söylentiden ibaretse!

İtİraf edin... Daha güzel, daha bakımlı, daha kıskanılır ve daha havalı olmak için bütün güzellik sırlarını uygulamaya her daim hazırsınız. Herkesin dış görünüşünüze zararlı dedikleri ama sizin yapmaktan keyif aldığınız şeylerden vazgeçmeye de! Peki ya, etrafımızdan sıkça duymaya alışkın olduğumuz o güzellik sırları bir efsaneden ibaretse... Merak etmeyin, hemen hepimiz bu tür yanılgılara bazen düşüyoruz. Ağızdan ağza dolaşan güzellik mitlerinin perde arkasında bakın neler var...

Yatmadan önce makyaj temizlememek sivilcelere yol açar
Doğru: Geceleri yatmadan önce makyajını temizlemeye üşenenler, pek çok sivilceye, genişlemiş gözeneklere ve kırılan kirpiklere sahip olmayı göze alıyor demektir.

Sıkça yapılan diğer bir hata da, saçlarımızı bozmamak için saç diplerine kadar makyajımızı temizlememek. Bu durumda makyaj kalıntıları saç diplerinde zamanla birikerek burada bulunan gözeneklerin tıkanmasına ve siyah noktaların oluşmasına yol açar.



Önerimiz: Makyajınızı temizlerken saç bandı kullanabilirsiniz.

Yüzüstü yatmak kırışıkların oluşmasına yol açar
Doğru: En yumuşak çarşaf ve yastıklar bile göz ve yanak kırışıklıklarının oluşmasına yol açar. Uyurken mümkün olduğunca sırt üstü yatmaya çalışın. İlk geceler zorlansanız da bir süre sonra alışkanlık haline getirebilirsiniz. Ancak bu şekilde hiç uyuyamıyorsanız, çok fazla zorlamanızın anlamı yok. Çünkü uykusuz kalmanız cildinize çok daha fazla zarar verecektir.

Boyun bakımında vücut losyonları kullanılmalıdır
Yanlış: Boyun bölgemiz çok narin ve korunmaya ihtiyaç duyan bir bölgedir. Bu bölge ilk bakışta yüzümüze ait bir bölge değilmiş gibi gelse de, aslında tam tersidir. Yüzünüz için kullandığınız kremleri boynunuza da uygulamayı ihmal etmeyin.
Önerimiz: Yüz kreminizi yoğun bir şekilde boynunuza ve dekoltenize sürün. Üzerini folyoyla kaplayın. 20 dakika kremin emilmesini bekleyin.

Şeker bağ dokusunu bozar
Doğru: Çok fazla şekerli gıdalar sadece fazla kilolara değil, aynı zamanda cildin de zarar görmesine neden olur. Fazla şeker aldığımız zamanlarda cilt elestikiyetini kaybetmeye başlar. Günde 6 ila 10 kaşık şeker idealdir. 60 gramlık çikolata yaklaşık 7, asitli içeceklerde ise (0,33 litre) 10 çay kaşığı şeker bulunuyor.
Önerimiz: İşlenmemiş şeker ve bal en iyi alternatiftir.

Uzun süre emzirmek göğüslerin sarkmasına neden olur
Yanlış: Hamilelik döneminde göğüsler biraz deforme olmuş gibi görünür. Çünkü yağ dokusu süt bezleri için bastırılır. Aslında bu geçici bir durumdur ve hamilelik sonrasını takip eden birkaç ay içerisinde göğüsler tekrar eski formunu geri kazanır.

UV-B ışınları gözler için zararlı
Doğru:Özellikle dağ ve deniz kenarında UV ışınları o kadar yoğundur ki, gözleriniz kırışmaktan da öte zarar görür. Bu ışınlar gözlerde ağ tabakasının nasırlaşmasına ve daha bulanık görmeye neden olur. Güneş gözlüğü kullanmak aslında bu nedenle her mevsim şarttır. 'Ne kadar koyu, o kadar iyi' mantığı güneş gözlüklerinde her zaman geçerli değil, aynı şekilde açık renkli camlar da ışınlardan en iyi şekilde koruyabilir.
Önerİmİz: Gözlük alırken, UV korumalı olup olmadığını gözlüğün üzerinde bulunan 'CE' yazısından anlayabilirsiniz.

Selülit kremleri vücudun her bölgesi için kullanılabilir
Yanlış: Selülit kremlerinin içinde yağı ve suyu vücuttan atmaya yaran maddeler bulunur. Bu maddelerin kesinlikle boyun ve göğüs bölgesinde işi yoktur! Çünkü dekolteyi gergin ve yumuşak tutan şey, zaten yağ ve nemdir. Bunlar da selülit kremlerinin içinde bulunmaz.

Bacak bacak üstüne atmak çatlaklara neden olur
Doğru:Biz kadınların en sevdiği oturma şekli değil midir bu? Ama maalesef bacak bacak üstüne atarak varislere ve çatlaklara davetiye çıkarırız. Çünkü bu şekilde kan, damarlardan rahatça akamaz ve kendine yeni yollar arar. Aynı zamanda bize göre rahat olan bu oturma pozisyonunda omurilik zorlanır ve bu da zamanla sırt ağrılarına yol açar.
Önerimiz: Otururken çantanızı veya ceketinizi bacaklarınızın üzerine koyun. Böylece bacak bacak üzerine atma ihtiyacı duymazsınız.

Yüz egzersizleri cildi gerginleştirir
Yanlış: Mimik kaslarımız biz farkında olmasak da her gün fazlaca çalışır, sonucunu zamanla kırışık olarak görmeye başlarız. Yüz egzersizleri rahatlatıcı olsa da aşırı belirginleşmiş çizgilerde etkili olmazlar.

Çinko sivilceleri azaltır
Doğru: Partiden, iş görüşmesinden veya düğünden önce sanki anlaşmış gibi sevimsiz sivilceler kendilerini gösterirler. Kötü haberi hemen vermek gerekirse, onların acilen yok edilmesi için herhangi bir sihirli madde maalesef yok! Ama çinko içeren bir kapatıcı oldukça işe yarar. Çünkü çinko anti bakteriyeldir ve tedavi sürecine destek olur. Ayrıca kızarıklıkları kapatır ve UV ışınlarından dolayı, reaksiyona karşı korur.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Bildiklerinizi test edin

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Bildiklerinizi test edin