Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Yiyerek Güzelleşin « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Yiyerek Güzelleşin Kullandığınız bütün kremler ve cilt tedavi yöntemleri size kalıcı bir güzellik ve parlaklık vermiyor mu? O halde sorun beslenme düzeninizde... Dış görüntümüz iç sağlığımızı dışarıya yansıtır ve yediğimiz gıdalar da dış görünüşümüzü bu yolla etkiler. Cildinize, saçlarınıza, tırnaklarınıza ve gözlerinize canlılık katabilmek için işte bazı metotlar:


Sağlıklı beslenme = sağlıklı cilt

Cildimiz yalnızca vücudumuzu sarmaz aynı zamanda vücudumuzun bütünsel bir parçasıdır ve yediklerimizden doğrudan etkilenir. Besin-zengini meyveler ve sebzeler cilt sağlığımız için önem taşırlar. Öte yandan işlenmiş ve hazır gıdalar, etler ve süt ürünleri cildimizde tıkanıklığa yol açar ve zarar verirler.

Cildimiz yoluyla detoks yaparız

Cildimiz önemli bir arınma kanalıdır. Vücudumuz yabancı maddelerle, zararlı atıklarla dolduğunda diğer boşaltım kanalları zorlanır ve vücudumuz bu atıkları cildimiz yoluyla dışarı atmaya çalışır. Bu durum da ciltte akne, egzama ve gözenek tıkanması gibi sorunlara neden olur.



Kötü gıdalar

Etler ve süt ürünleri, bozulmuş yağlar ve bütün işlenmiş gıda ürünleri vücuttan atılması gereken yüksek miktarda toksik atık üretir, bu da cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler. Her çeşit şeker ve sigara da cildimize zarar verir.

Daha iyi görünmek için boşaltımı iyileştirin

Cilt sağlığını desteklemenin en iyi yollarından biri boşaltım kanallarını iyileştirmektir. Bağırsaklarımızı harekete geçirerek ve böbreklerimizin iyi çalışmasını sağlayarak bütün vücudumuzu temizleyebiliriz ve bu temizlik de cildimize yansır. Lifli yiyeceklerin ağırlıklı olduği bir beslenme düzeni ve su bunu başarmanın en iyi yoludur.

Güzelliğiniz için su için

Su bütün hücrelerimize doldurmalıdır, ancak pekçok insan hergün yeterli miktarda su içmez. Suyu çekilmiş kuru üzümü düşünün, susuz hücre de tıpkı buna benzer! Günde an az iki litre su içerek hücrelerinizi temizleyin, dolgunlaştırın ve kırışıklıkları azaltın. Alkol almayın, kahve ve soda içmeyin çünkü bunlar idrar söktürücüdür ve su kaybına neden olurlar.

Çiğ besinler

Canlı ve ışıltılı görünümlü bir cilt için bol miktarda çiğ meyve, sebze ve bunların sularını tüketin. Çünkü bu besinler pişirildiklerinde zarar görür ve faydalı özelliklerini kaybederler. Bu besinlerin içerdiği yüksek miktarda sıvı da vücuda alınan suyu destekler. Çiğ sebze ve meyvelerin ağırlıklı olduğu bir beslenme düzeni cildimizi korur, yeniler, esnekliğini sağlar ve sağlıklı bir ışıltı verir.

Canlı cilt canlı hücrelerle başlar

Temel amino ve yağ asitleri hücre zarını şekillendirir. Bu besinleri de iyi kaliteli kaynaklardan almak büyük önem taşır. Bunlar en iyi şekilde çiğ kabuklu yemişler, tohumlar ve pekçok sebzede bulunurlar. Unutmayın ki bunlar da ısıya duyarlıdırlar ve pişirildiklerinde hücrelerimize fayda sağlayacak pekçok özelliklerini kaybederler.

Güçlü saçlar ve tırnaklar

Saçımız ve tırnaklarımız esas itibarıyla proteinden yapılmıştır ve mineraller bunların dayanıklılığını ve parlaklığını sağlarlar. Saçlar ve tırnaklar vücudun dışındadır ve bu nedenle sağlık için düşük öneme sahip oldukları ve hayati olmadıkları düşünülür. Oysa saçlar ve tırnaklar vücut iç ortamımızın barometresidir. Zayıf saç ve tırnak genel sağlığımızın zayıflamaya başladığının bir göstergesidir. Kabuklu yemişler ve tohumlar yüksek kalitede protein ve yağ asitleri sağlarlar ve aynı zamanda saç ve tırnakların dayanıklılığı ve parlaklığı için de çinko, sülfür ve silika ihtiva ederler.

Parlayan gözler

Gözler iyi olma durumumuzu gösteren pencerelerdir. Gözlerimizin sağlığı ve parlaklığı tüm sağlık durumumuzu gösteren bir barometredir ve bu yöntem iridoloji bilminde (gözlere bakarak vücut sağlık durumunu belirlemek) kullanılır. Iridolojistler gözdeki iris tabakasına bakarak, irise yansıyan sinirsel bağlantılar yoluyla vücudun çeşitli bölümlerindeki sağlık seviyesini belirlemeye çalışırlar. Hafif ve canlı bir beslenme tarzı gözünüzün beyazlığını artırır ve parlayan berrak bir iris tabakası sağlar.

Anahtar besinler ve kaynakları

C Vitamini: kolajen yapı için hayatidir, cilt esnekliğini sağlar. Kivi, orman meyveleri, narenciye ve maynodozda bol miktarda bulunur.
Çinko: Aynı şekilde kolajen yapı için gereklidir ve saçın beyazlamasını engelleyebilir. Kabak çekirdeği ve zencefil kökünde bulunur.
Sülfür: Bütün bağlayıcı dokuların inşa edilmesine yardımcı olur. Lahana, brokoli, sarmısak ve soğan en zengin kaynaklarıdır.
Silika: Cilt esnekliğinin korunmasını sağlar, kemikleri güçlendirir, sağlıklı tırnaklar ve parlak saçlar yapar. Salatalık, domates, dolmalık biber ve yulafta bulunur.
Magnezyum: Hücre zarlarındaki su pompalamayı kontrol eder, bu da atıkların temizlenmesini sağlar ve aşırı tuz ve diğer toksinlerin neden olduğu fazla su tutulmasının önüne geçerek hücreyi rahatlatır. Yeşil yapraklı sebzeler en iyi kaynaklarıdır.
Beta karoten: oksidatif hasarlara ve güneş yanığına karşı korur. Havuç ve yeşil yapraklı sebzeler en iyi kaynaklarıdır.
E Vitamini: Çözülebilir antioksidan bir yağdır, hücre zarlarının korunmasına yardımcı olur. Zeytin, avokado, kabuklu yemişler, tohumlar ve tabii ki yeşil sebzelerde bulunur.
Temel yağ asitleri: Bütün hücre duvarlarının önemli bir bileşkenidir. Cildimizin elastikiyetinin korunmasında anahtardır. Cildin doğal yağlarını dengeler ve canlı bir görüntü sağlar.

Zayıf beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek sağlıklı gıdalar tüketin ve cildinizdeki, saçlarınızdaki ve tırnaklarınızdaki değişimi izleyin. Güzelliğiniz için yiyin, hem kendinizi daha iyi hissedin hem de daha güzel görünün.



  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Yiyerek Güzelleşin

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Yiyerek Güzelleşin