Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Tartı ile obsesif ilişkiye girmeyin « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Tartı ile obsesif ilişkiye girmeyin Obezlerin kanserden ölme riski, yüzde 40 daha fazla. İdeal ölçüsünü korumak ve fazla kilosunu vermek isteyenlere Dr. Yasemin Bradley'in önerileri: Fasulye, mercimek, nohut, barbunya, börülceyi baştacı yapın. Hem açlık duygunuzu çok güzel bastırırlar, hem de kilo aldırmazlar. Tartı ile obsesif ilişkiye girip her gün tartılmayın. Sadece yemekten kısmak yetmiyor, haftada 4-5 kez yürüyün

Hareketsiz yaşam ve fast-food beslenmenin yaygınlaşması tüm dünyada obezitenin (aşırı şişmanlık) artmasına neden oluyor. Obezite, kanser, diyabet, yüksek tansiyon gibi birçok ciddi hastalığın nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Dr. Yasemin Bradley, obezitenin tehlikeli sonuçlarına dikkat çekti: 'Eğer şişmansanız, kalp hastalığından ölme riskiniz 2 kat, şeker hastalığına yakalanma riskiniz 7 kat, kanserden ölme riskiniz yüzde 40 fazla. İngilizlerin araştırmasına göre; ergenlik çağında beslenme genç kızın ileride meme kanseri olup olmayacağını göstergesi olabiliyor.' Bradley, 'Sadece 10 kilo vererek tansiyonunuzu, kolesterolünüzü düşürebilirsiniz. Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltabilir, yaşam sürenizi uzatabilirsiniz' diyor.



Fasulye, mercimek ve nohudu sık sık tüketin

Dr. Yasemin Bradley, hayat boyu uygulanamayacak diyetlerin bir işe yarayamayacağını belirtiyor: 'Beyninizin ve vücudunuzun bir ceza olarak algıladığı programı ömür boyu uygulayamazsınız. Bu tür programlar, vücuda ivme kazandırmak, vücudu motive etmek için uygulanabilir. Bunu geliştirip doğru beslenme programını alışkanlık haline getirebilmek önemli.' Bradley, kilo vermek ve ideal kilosunu korumak isteyenlere rahatlıkla uygulayabilecekleri önerilerde bulundu.


Fasulye, mercimek, nohut, barbunya, börülceyi baştacı yapın. Hem açlık duygunuzu çok iyi bastırır, hem de kilo aldırmaz.


Yürümek kilonuzu korumanın en iyi yolu. Haftada en az üç kez, 30-40 dakika tempolu yürüyün. Kilo vermek için ise yiyecekten kısıp, haftada 4-5 kez yürümeli. Normal hızda bir saatlik yürüyüşle ortalama 300 kalori harcanıyor.


Diyet yiyecekler sizi daha çok yemeye itebilir. Diyet de olsalar da yediğiniz miktara dikkat edin.


Tatlandırıcılardan uzak durun.


Kokteyl, yemek ve davetlere aç gitmeyin.


Televizyon seyrederken ve ayakta yemek yemeyin.


Çok acıkmadan yiyin, 4 saatten fazla aç kalmayın.


Kendinizi küçük porsiyonlara alıştırın, yemeklerinizi küçük tabaklarda yiyin.


Günde 5 porsiyon meyve ve sebze yenmeli.


Porsiyonları küçük tutun.

Yürüyor, dans ediyor

40 yaşında olan Dr. Yasemin Bradley, ideal kilosunu korumasında etkili olan alışkanlıklarını anlattı:


Haftada 5-6 gün, 40-45 dakika evdeki yürüme bandında yürüyorum.


Haftada 1.5 saat Latin dans dersi alıyorum. Haftada 1 gün 2-3 saat dans ediyorum.


35'li yaşlardan sonra bana gelen kadın hastalarda ve kendimde metabolizma hızının düştüğünü görüyorum. Bu nedenle genç-orta yaş kadınlar mutlaka spor yapmalı. Sadece yiyeceği kısarak formda kalmaları zor.


Yaş ilerledikçe daha da dikkat etmemiz gerekiyor. Ben şimdiden 45 yaşıma geldiğimde haftada bir-iki akşam sadece çorba içerim hesabını yapıyorum.


40'lı yaşlardan sonra vücut çok çabuk değişiyor. Her beş yılda biri beslenme ve diyet uzmanından yardıma alarak beslenme biçimi gözden geçirilmeli.


15 günde bir tartılıyorum, kas ve yağ ölçümü yapıyorum. Hastalarıma 'Tartıyla obsesif bir ilişkiye girmeyin' diyorum. Her gün tartılmanın bir anlamı yok. Zaten verdiğimiz ve aldığımız yarım kiloyu bile hissediyoruz.


Paket yiyecek yemiyorum. Uzun süre saklanabilmeleri için içlerine pek çok kimyasal madde konuyor. Paketlenmiş bisküvi yemek isteyenlere bir ince dilim ekmek yemelerini tavsiye ediyorum.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Tartı ile obsesif ilişkiye girmeyin

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Tartı ile obsesif ilişkiye girmeyin