Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Hayatın Tuzu « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Hayatın Tuzu Dr. Thom Lodi tuzun tat vermenin ötesinde elektriksel faydalarından bahsediyor.
Biz ve diğer tüm hayat formları elektrikseldir. Çinliler hayat enerjisine Chi ismini verir, Japonlar’da bu kelime ki olarak değişir, biz ise ona elektrik deriz. Tüm yüksek hayat formları hücresel kompartmanlar arasında derin ve karmaşık bir elektrolit dengeye ihtiyaç duyarlar.


Bu denge ve elektrotlar yaşamın var olması için gereklidir; bedenimizde bulunan su ve kanın pH dengesini düzenler, kalbimizin de dahil olduğu sinir ve kas fonksiyonlarına yardımcı olur.

Birisinin kalbinin sağlık durumunu merak ettiğimiz zaman bir EKG düzenler ve kalbe elektrik akımı sağlarız. Beyin aktivitelerini gözlemlemek için de beyne elektrik akımları şeklinde dalgalar gönderip durum değerlendirmesi yaparız. Tüm iç organlarımız ve uzuvlarımız elektriksel bir aktivitenin sonucudur.

Tuz nedir?

Tuz pozitif ve negatif iyonlardan oluşan kimyasal bir bileşimdir. Tuz, suda çözüldüğü zaman elektrolit haline gelir; bu, otuzun elektrik üretebileceği anlamına gelir.


Sofra tuzu kuru haldeyken kristal formundadır fakat suda eridiğinde sodyum ve klorid olarak iki ayrı maddeye bölünür.
Sodyum kanımızda bol miktarda bulunur ve kanımızın damarlarda durmasına yardım eder. Normal oranı 140 mmol’ken bu oran 120 mmol’e düştüğünde bir insan ismini hatırlamakta zorlanır, 160’a çıktığında ise büyük ihtimalle komaya girer.
Bu kadar önemli bileşenlerden oluşan tuzu elde edebileceğimiz en iyi kaynaklar organik meyva suları ve deniz tuzlarıdır. Himalaya ve Keltik tuzları deniz tuzlarının en ideal alternatifleridir.

Sofranızda ne var?

Geleneksel sofra tuzu artık orjinal kristalize tuzla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir baharat. Sofra tuzu elde edebilmek için doğal tuz kimyasal işlemler aracılığı ile temizlenir, sodyum ve kloride indirgenir. Çoğu tuz şirketinin tuzu kurutmak için kullandıkları ısılar onların kimyasal yapısını değiştirir ve bu değişim insan bedenini olumsuz yönde etkiler. Deniz tuzunda yer alan mineral sayısı, sofra tuzunda yer alan iki minerale karşılık, 84 adettir. Sağlıklı bir beden için tüm bu minerallere ihtiyacımız var.

Otobur hayvanların hepsi doğada tuzu yalayarak elde edebilecekleri bitkileri ararlar. Atlarla iç içe olan herkes tuzun atların sağlığı için ne kadar önemli olduğunu bilir.

Tuza ihtiyacımız var mı? Evet ama yaradılışımızın gerektirdiği gibi. Tuz bedenlerimiz için gereklidir ancak tükeyeceğimiz tuzun kalitesi ve cinsi de sağlığımızı etkiler.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Hayatın Tuzu

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Hayatın Tuzu