Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratın « Geri

eposta E-posta 24.10.2009'de eklendi.
Küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratın Sabah aynaya baktığınızda yorgun bir kadın görüyorsanız, paniğe kapılmayın. Bakım için kendinize birkaç dakika ayırın yeter.

Evde kendi kendinize uygulayacağınız pratik önerilerle yenilenmeye ne dersiniz? Hem de ucuz ve doğal yöntemlerle! Gözaltı şişliklerine naneli çay banyosu, mat saçlara papatya maskesi, gergin bir cilt için çimdik masajı... Bütün bunları nasıl mı yapacaksınız? Gelin hep birlikte bir göz atalım.



KARIŞTIR UYGULA
n Gözlerinizin altında gölgeler ve morluklar varsa, gözaltı kapatıcınız ile günlük nemlendirici kreminizi birbirine karıştırıp uygulayın. Bunun için elinizin üst tarafına iki damla kapatıcı sürün. Onun üzerine iki katı kadar nemlendirici ekleyin. Bu sayede gözaltı kapatıcınız daha akışkan bir kıvama kavuşacaktır.

-Saçlarınız kuru ve mat mı görünüyor. Eğer öyleyse hemen papatyalı bir saç maskesi uygulayabilirsiniz. Bunun için 100 gram papatyayı suda demleyin. Soğuduktan sonra içine bir yumurta sarısı ekleyin ve iyice çırpın. Bu karışımı saçlarınıza masaj yaparak yedirin. 10 dakika beklettikten sonra saçlarınızı durulayın.



-Kendinizi yorgun ve uykusuz hissediyorsanız gül kokteyli tam size göre. Bu kokteyli hazırlamak için bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak ılık suyun içinde iyice karıştırın. Sabah uyandığınızda aç karnına için.Bu karışım size gün boyunca enerji verecektir.



GÜZELLİK ELMASI
- Her gün mutlaka bir tane elma yiyin. Elma içerdiği yüksek oranda lif sayesinde sindirimi kolaylaştırıyor. Ayrıca güzel ve etkili kokusuyla vücudu gevşetici ve rahatlatıcı bir etkiye sahip.
- Makyaj malzemelerinizi alırken sedefli ürünleri tercih edin. Sedefli farlar yüzünüze canlılık kazandıracaktır. Eğer ışıltılı allık tercih ediyorsanız allığı yanağınızın çıkık olduğu bölgelere uygulamalısınız. Yanağınızın tümüne sürerseniz cildinizin abartılı derecede parlak görünmesine sebep olabilirsiniz.

- Sabahları uyandığınızda gözlerinizin şiş olduğundan yakınıyorsanız, nanenin şişlikleri alıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz. Naneli göz banyosunu hazırlamak için içi sıcak su dolu derin bir kasenin içine bir avuç dolusu nane atıp 5 dakika demlenmesini bekleyin. Su soğuduktan sonra pamuğu içine batırın, biraz sıkıp gözkapaklarınıza yerleştirin. On dakika dinlenin, gözlerinizdeki şişliğin kaybolduğunu göreceksiniz.


MUZLU MASKE

- Cildinizin yorgun olduğunu hissediyorsanız evde kolayca hazırlayabileceğiniz muz maskesiyle cildinizi canlandırabilirsiniz. Bunun için bir muzu derin bir kapta ezin. Daha sonra bir tatlı kaşığı süt veya kaymak ekleyin. Karışımı yüzünüzde 20 dakika bekletin. Cildinizin kısa sürede yumuşayıp nem kazandığını öreceksiniz.

IŞILTI
- Eğer dudaklarınız kuru ve çatlak görünüyorsa gece yatmadan önce kalın bir tabaka bal sürün. Gece boyunca bal dudaklarınıza nüfuz etsin. Ertesi sabah balı dudaklarınıza yeniden uyguladıktan sonra diş fırçanızla dudaklarınıza iki dakika kadar masaj yapın. Pembe ışıltısıyla yumuşacık dudaklarınıza bayılacaksınız.

- Cildinizin cansızlığından ve gerginliğinden şikayetçiyseniz çimdik masajı yapabilirsiniz. Bunun için sorunlu olan bölgenizi masaj yağıyla iyice ovun ve cildinizi baş ve işaret parmaklarınızın arasına alıp hafif kızarana dek sıkın. Bu masajı her gün uygularsanız selülitler, doğum sonrası kilolar ve gevşeklikleri
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratın

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratın