Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Bronzlaşmak ya da genç kalmak « Geri

eposta E-posta 22.03.2010'de eklendi.
Bronzlaşmak ya da genç kalmak Artık bu herkes tarafından bilinen bir gerçek: 'Güneş cildi hızla yaşlandırıyor.' Bu nedenle yaz kış demeden güneşten korunmak gerekiyor...

CİLDİNİZE bilinçli bakarsanız parlaklığını ve sağlıklı görünümünü uzun süre koruyabilirsiniz. Eğer cilt bakımına zaman ayıramıyorsanız temel kurallara uyarak yeterli bakımı sağlayabilirsiniz. Bilinçli cilt bakımı ve sağlıklı yaşam tarzı, doğal yaşlanma sürecinizi geciktirecektir. Ayrıca pek çok cilt sağlığı probleminden de korunmuş olacaksınız. Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi Dermatoloji Uzmanı Dr. Can Cengiz'den cilt bakımında olmazsa olmaz 5 kuralı öğrendik.

KURAL 1: GüneŞten korunun
Cilt sağlığınız için en önemli madde güneşten korunmaktır. Çocukluktan beri bilinçsiz şekilde güneş ışığına maruz kalan kişilerde, çillerde artış, güneş lekeleri, düzensiz bir cilt rengi (hem koyu hem açık lekelenmeler) ciltte kuruluk, ince kırışıklarda artış, ciltte kabalaşma ve en ciddi cilt hastalılarından birisi deri kanseri görülür.



KORUYUCU KREMLER
Yaz aylarında, tatil bölgesinde olmasak bile, evden çıkmadan hem yüzünüze hem de gövdenize güneşten koruyucu uygulayın. Kıyafetleriniz kumaş ve dokumasına bağlı olarak güneş (UV) ışınlarını geçirir. Bu sebeple özellikle küçük çocuklar için özel dokumaya sahip kumaşlardan kıyafetler satılır (UV blocking kıyafetleri). Hassas cilde sahip kişiler, kışın da mutlaka güneş koruyucusu sürmeden dışarı çıkmamalıdırlar. Koruyucu kremleri dışarıya çıkmadan 2 saat önce sürmeniz gerekiyor. Ayrıca her 2 saatte bir kremi sürmeyi tekrarlayın.

NE KADARI YETERLİ?
Yeterli miktarda güneşten koruyucu sürmediğiniz zaman SPF 50 bile olsa sizi sadece SPF 10 gibi korur. Bir erişkinin ortalama tüm vücuduna 25 ml. güneşten koruyucu kullanması gereklidir.

'Geçen seneden güneş koruyucu kalmış bu sene de kullanabilirim' dediğiniz zaman az miktarda güneş koruyucu kullandığınız belli olmuştur. Bir erişkin yeterli miktarda güneşten koruyucu sürerse 1 tüp güneşten koruyucu 5-7 günde tüketilir. 'Ama Güneş vitamin D sentezi için gereklidir' diyenlere de bunu eklemek şart: Ortalama 15 dakika, haftada 3 kez güneş ışığında kalmak vitamin D sentezi için yeterlidir. Yüzümüzden ve ellerimizden aldığımız güneş miktarı buna yeter.

KURAL 2: Sigaradan uzak durun
Sigara cildinizin en üst bölümünde bulunan kılcal damarlarınızın daralmasına neden olarak cildinizdeki dolaşımı, buna bağlı olarak cildinizin oksijenasyonunu ve beslenmesini azaltır. Nikotin kolejen ve elastin sentezini ve yapısını etkilediği için cildimizde esneklik ve gerginlik kaybı oluşur. En son olarak sigara içenlerde tekrarlayan yüz mimiklerine bağlı olarak özellikle ağız çevresinde sigara çizgileri dediğimiz göz çevresinde gözlerimizi dumandan korumak için kısmaya bağlı olarak çizgiler gelişir.

KURAL 3: Sağlıklı beslenin
Düzenli ve sağlıklı beslenme hem kendinizin daha iyi hissetmenizi hem de cildinizin daha iyi görünmesini sağlıyor. İçerdikleri doğal maddeler sebebiyle birçok bitki, güzel bir cilde kavuşmanızı sağlıyor. Sivilcelere yeşil yapraklı bitkiler, cilt kuruluğuna zeytinyağı, kırışıklıklara orman meyveleri iyi geliyor. Kurumuş bir cilt, soluk ve gri görünür. Buna en iyi gelen şeyse sudur. Nemlenen cilt, daha sağlıklı görünür. Ayrıca kırışıklıklar da bu şekilde daha az belli olur. Bunun için her gün en az 2 litre su içmelisiniz.

KURAL 1: Stresden uzak durun
Stres ve uykusuzluk cildinizi hassaslaştırır, alerji, ürtiker ve sivilce artışına sebep olur. Stres tüm vücudunuzu etkiler ve cildinizde bunun ilk belirtileri görülebilir.

Bu nedenle hayatınızı stresten arındırın. Sizi rahatlatacak aktivitelerde bulunun. Örneğin egzersiz yapın. Bu çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Bronzlaşmak ya da genç kalmak

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Bronzlaşmak ya da genç kalmak