Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Varislere savaş açın « Geri

eposta E-posta 05.04.2010'de eklendi.
Varislere savaş açın Onca yapılan diyet ve bakıma inat, yaz aylarında bacaklar şişer, koyu renkli damarlar varlıklarını gösterir. İşte bu kabustan kurtulmanızı sağlayacak önemli ipuçları.

SICAK yaz aylarında bikinilerimizle özgürce sıcak kumlardan serin sulara atlamayı isterken, dalga dalga bacaklarımızda yer kaplayan varisler, bu hayallerimize pek müsade etmiyor. Pareoların ardına saklanmak durumunda kalıyoruz. Varislerden dolayı bütün bir yaz ağrı çekmek yerine, doktorunuzun tavsiyesiyle eczaneden alabileceğiniz jel, merhem ya da ilaçları kullanabilirsiniz.

- Bacaklara masaj yaparak sürülen jel ve merhemler, kısa sürede ağrıları hafifletir. Ancak etkisi kısa süreli olduğundan tekrar tekrar sürmek gerekir.
- Oral yolla alınan ilaçlar ise etkilerini daha uzun sürede gösterirler, ancak daha faydalıdırlar. Etkilerini tam olarak göstermeleri üç ayı bulabilir.

BACAKLAR YUKARI
- Oturduğunuz zamanlarda mümkün olduğunca bacaklarınızı yüksek bir yere kaldırın.



- Kanepede uzandığınızda, baldırlarınızın altına yastık koyun. Bacaklarınızın, kalbinizden daha yüksekte durması gerekir ki, kan kalp yönüne doğru akabilsin.

- Sabahları bacaklarınıza soğuk su tutun. Çünkü soğuk, damarların büzüşmesine ve kanın daha hızlı akmasına neden olur. Ayaklarınızdan başlayarak suyu vücudunuzda yukarıya doğru gezdirin.

- Varis sorunu olan bacaklar için yasak olan bir şey varsa, o da kesinlikle güneşlenmektir. Çünkü sıcak, damarların genişlemesine ve kan akışının yavaşlamasına neden olur.

VARİS ÇORABI GİYİN
Araba kullanırken, otobüste veya uçakta uzun süre hareketsiz otururken varisin neden olduğu ağrılar artış gösterebilir. Bu nedenle seyahate çıkmadan bir hafta önce varis ilaçları kullanmaya başlayabilirsiniz. Yolculuk sırasında varis çorabı giyerseniz ve bol miktarda su içerseniz, ağrı çekmekten kurtulabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken noktalar
Günlük yaşantımızda önemsiz gibi görünen bazı hareketlerin ve yaşam tarzının varis oluşumunda önemli bir yeri vardır. Bu nedenle tedavinin seyrini ve hastalığın ilerlemesini önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralayabiliriz:

1- Bol bol hareket edin, unutmayın ki her hareket yararlıdır. En iyisi yürüme, yüzme, bisiklet, gibi sürekliliği olan hareketlerdir. Havaların ısındığı şu dönemde özellikle varis sorunu olanlar için unutulmaması gereken şey, mümkün olduğu kadar güneşten kaçınmaktır.

2- Bir saatten daha uzun süre oturmayın ya da ayakta kalmayın. Oturan birinin arada bir ayağa kalkması ve dolaşması dolayısıyla bacak kaslarını çalıştırarak, kanın kalbe dönüşünü sağlaması gerekir. Gün içinde birkaç kez bacakları yüksekte tutmak yararlıdır. Bunu ayağınızın altına bir yastık koyarak kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Ayrıca ayaklarınızla A harfi yapacak gibi topukları uzaklaştırıp, baş parmakları birleştirin. Topukları birleştirip parmakları uzaklaştırarak, V harfi yapın. Topuklarınız yerde kalsın, ayaklarınızın ön kısmını yukarı kaldırın. Sonra ayaklarınızın önü yerle temastayken topuklarınızı yukarı kaldırın. Hareketlerin hepsini 10'ar kez tekrarlayın.
3- Soğuk suyla bacaklarınıza duş yaptırın. Cilde uygulanan soğuk su ile venler büzülür ve kanın kalbe dönüşü hızlanır. Sabah ve akşam, bacaklara ayaklardan başlayıp yukarı doğru soğuk su duşu uygulayın.

4- Bol giysileri tercih edin.
Yüksek topuklu ayakkabıları kullanmayın. Ayakkabı topukları 5 cm.den yüksek olmamalı. Giydiğiniz ayakkabıyı her gün değiştirin.

5- Değişik yükseklikteki topukların kan pompasına uyarıcı etki yapacağını unutmayın.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Varislere savaş açın

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Varislere savaş açın