Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Kurban bayramında etler Vana gidiyor « Geri

eposta E-posta 04.11.2011'de eklendi.
Kurban bayramında etler Vana gidiyor THK Genel Başkanı Yıldırım, bu yıl kurban kesim fiyatının 600 lira olduğunu belirterek, ''Vekaleten kestiğimiz kurbanların kavurma yapacağımız etlerini Van'daki depremzedelere ulaştırmak için planlarımızı yaptık'' dedi.

İHLAS SON DAKİKA - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Kurban Bayramı'nda vekaleten kurban kesimi ve deri toplama için ülke genelinde tüm THK personelinin hazır olduğunu söyledi.

Yıldırım, ''Vekaleten kurban kesimi için bu sene yine Et Balık Kurumu ile anlaştık. Anlaşmada amacımız kar değil, vatandaşlarımıza hizmet etmek'' dedi.

Kurbanlarını vekaleten THK'ya kestirenlerin paralarının boşa gitmeyeceğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

''Bu yıl vekaleten kurban kesimin fiyatını 600 lira olarak kararlaştırdık. Yurt dışında yaşayanlar için 345 dolar veya 250 Euro olarak belirlendi. THK'nın banka hesaplarına bu paralar yatırıldığı zaman vekaleten kurban kesimi onlar adına yapılacak ve kendilerine bildirilecek. Bu yıl kestireceğimiz hayvanlar 410 kilogram ve üzerinde olacak, geçen sene 300 kilogramdı.''



Kesilen her kurbandan THK'ya 10 lira kaldığını belirten Yıldırım bu rakamın masrafları karşılamadığını, vekaleten kurban kesimini sadece hizmet için yaptıklarını savundu.

THK'ya vekaleten kurban kestirmek isteyenlerin bankalardaki THK hesaplarına para yatırmalarının veya telefon ve internet aracılığıyla THK'ya ulaşmalarının yeterli olacağını anlatan Yıldırım, kurbanlıkları hoca eşliğinde deneyimli kasapların kestiğini söyledi.

KAVURMALAR VAN'DAKİ DEPREMZEDELERE
Vekaleten kesilen kurbanların etlerinin kavurma olacağını kaydeden Yıldırım, etlerin bu yıl daha çok Van'daki depremde zarar görenlere gönderileceğini bildirdi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bu yıl vekaleten kestiğimiz kurbanların kavurma yapacağımız etlerini hemen bayram sonrasında Van'daki depremzedelere ulaştırmak için planlarımızı yaptık. Bir hisseden 17 ihtiyaç sahibine kavurma verilecek.

THK, halktan aldığını halka veriyor. Türk milletinin kurumuyuz. Onlara hizmet etmek bizim görevimiz. Halkımız bize güvensin, inansın. Devletimizin, milletimizin, emrindeyiz. Kurban Bayramı'nda da onlara hizmet edeceğiz. Van'da yerel yöneticilerle ve THK'nın şube yöneticileriyle temas halindeyiz. Bayramdan sonra kavurmaları planlı bir şekilde dağıtacağız. Organizasyonsuzluk yaşamak istemiyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz. Giysi ve battaniye de temin ettik. THK'nın elinde büyük imkan var, onu vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz.''

''DERİLERİN BİR KURUŞU BİLE BAŞKA YERE GİTMEZ''
Türkiye'de kurbanlıkların derisini toplama yetkisinin sadece THK'da olduğunu hatırlatan Yıldırım, derilerden elde edilen gelirin THK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türk Kızılayı, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı arasında paylaşıldığını bildirdi.

''Milli servet'' olan derinin en kısa zamanda toplanarak işleneceği fabrikalara ulaştırılması konusunda THK'nın tecrübesinin bulunduğunu belirten Yıldırım, ''Türkiye'de 464 şubemizle deri toplamak için halkımızın emrindeyiz. Ancak şunu söylemek istiyorum: Vatandaşımız arzu ettiği kişiye veya kuruma derisini bağışlayabilir, onların en doğal hakkıdır bu. Ama içlerinin rahat etmesini istiyorlarsa bize versinler. Biz de bunu iyi yapıyoruz'' diye konuştu.

THK'ya bağışlanan kurban derilerinin orman yangınlarını söndüren uçak olarak, havacılığa gönül vermiş gençler için planör veya paraşüt olarak geri döndüğünü anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bir kuruşu kesinlikle hiçbir şekilde başka bir yere gitmez, yine halkımıza hizmet olarak döner. THK'nın en büyük sözü budur. Her yıl daha fazla gence eğitim vermek hedefimizdir. Geçen yıl 42 bin gence eğitim vermiştik, bu yıl bu rakam 305 bin oldu. Bunları halkımızın verdiği destekle yapıyoruz.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Kurban bayramında etler Vana gidiyor

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Kurban bayramında etler Vana gidiyor