Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Şenpiliç bir başarı hikayesidir « Geri

eposta E-posta 13.02.2013'de eklendi.
Şenpiliç bir başarı hikayesidir Şenpiliç’in 35. Yılı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında Şenpiliç başarı hikayesi Şenpiliç Kurucusu ve Onursal Başkanı Haşim Gürdamar tarafından şu şekilde özetlendi.

Şenpiliç bir başarı hikayesidir…
Erzincan Kemaliye’de bir dağ köyü olan Apçaağa köyünde doğdum. Toprağın az, yaşamın zor olduğu bir bölgedir. Bizler çok zor bir döneminde çocukluk yaşadık. Ben 5 kardeşin en küçüğüyüm. Köyümüzde okul olmadığı için kardeşlerimin hiç biri okulu bitirememiş. Ben 7 yaşıma geldiğimde de köyde okul yoktu. Köyümüzde okul ben 8 yaşındayken açıldı ve hemen okula yazıldım. Sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini bitirdim.

Bugün Türkiye’nin en büyük 100 şirketinden birini yaratan kişi olarak burada bulunuyorsam bunu ısrarlı çalışmama ve gayretime borçlu olduğumu söyleyebilirim. Allah, niyet edene, çok çalışana ve gayret edene verir. Benim hikayemin özeti budur.



Benim yaşantımı bilen dostlarım bana Şenpiliç’in bir “Başarı Hikayesi” olduğunu söylüyor. Bunun kararını ben değil sizler verebilirsiniz.

Zorluklar içinde geçen gençlik…
Bizim dönemin gençliği, bugünkü imkânlarla kıyaslanamayacak zorluklar içindeydi. 1940’lı yıllarda Türkiye çok farklıydı. Her şey karne ile satılıyor, çok az ilimizde elektrik var, okuma yazma bilen çok az… Üniversiteyi bitirinceye kadar hesap makinem olmadı. Hiçbir arkadaşımın da yoktu. Şimdi ilkokula gitmeyen çocuğun elinde bilgisayar var.

Türkiye çok süratli gelişiyor ve bu gelişimi fark etmek lazım. Bizim neslimizin bu gelişimde çok önemli bir payı olduğunu düşünüyorum. Bizden sonraki nesillerin de Türkiye’yi daha ileri götürmek için uğraşacaklarına ve geleceğin çok daha iyi olacağına inanıyorum.

Şenpiliç’in doğuşu...
Üniversiteyi bitirdiğim zaman cebimde devletin verdiği diploma, kafamda İTÜ’den aldığım bilgiler, ailemden aldığım ahlaki değerler ve kendime güvenimden başka hiçbir şeyim yoktu. Bir süre asıl mesleğim olan inşaat işleri yaptım. Tavukçuluk sektörü ile Türkiye’nin yüksek enflasyonla boğuştuğu 1970’li yıllarda tanıştım.

Devlet o yıllarda tavukçuluk sektörünü teşvik kredisi vererek destekliyordu. Bir tavuk kooperatifine ortak olarak girdiğim sektörü yakından incelemeye başladım ve 1978 yılında Şenpiliç’i kurdum. Ortak olarak girdiğim tavuk kooperatifi sektörde varlığını sürdürmeyi başaramadı ama sermaye ile birlikte bilgimi, enerjimi ve yüreğimi koyduğum Şenpiliç büyümeye başladı.

O dönemde çok kıymetli bir büyüğüm bana şunu söylemişti: “Oğlum korkma… Balık bile büyük denizde büyür.”

Ben de hep daha iyi, daha büyük hedeflerle hayatımı ve işimi yönlendirdim. Yetiştirici olarak başladığımız iş, 1980’li yıllarda damızlık ve kuluçkahane yatırımlarıyla planlı ve istikrarlı bir şekilde gelişti.

Burada, sizlerle bir anımı paylaşmak isterim:
Gebze Şekerpınar’da kurulu damızlık çiftliğimizde ilk civcivlerin çıkacağı gün şiddetli kar yağdı. Hemen İstanbul’dan kalkıp büyük zorluklarla kuluçkahaneye gittim. Gittiğim andan itibaren kar yolları kapattı, 3 gün mahsur kaldık.

Büyük zorluklar içinde, jeneratörün bozulmaması için dua ederek, hiçbir iletişimimiz olmadan 3 gün geçirdik. Oraya niçin gitmiştim? Oradaki insanlara güç vermek, moral vermek, işin devamını sağlamak içindi. Benim hayatım tehlikeye girmişti ama orada ekibimizle birlikte güç olarak bu süreyi atlattık.

Şenpiliç gelişiyor… Akıllı entegrasyon…
90’lı yıllar hepinizin bildiği gibi dünyanın ve Türkiye’nin hızla değiştiği bir dönemdi. Bu süreçte sanayide küçüklerin çok fazla yaşama şansı olmayacaktı, biz de bu nedenle stratejik olarak sürekli büyüme ve akıllı entegrasyon ile gelişmeyi hedefledik. Özellikle maliyet avantajları elde edeceğimiz alanlara odaklanarak yatırımlarımızı buna göre planladık.


Sistemli bir şekilde büyümenin en önemli adımı olan ilk kesimhanemiz 1992 yılında Adapazarı’nda faaliyete geçti. Entegrasyonu güçlendirmek için damızlık çiftliklerimizi Adapazarı’na taşıdık. Peş peşe üçüncü, dördüncü damızlık çiftliklerimizi faaliyete geçirdik.

Bu süreçte tüm kazancımızı yatırıma dönüştürüyorduk. Bu stratejik planlama neticesinde entegrasyonun önemli bir adımı olan yem fabrikalarımızı da coğrafi olarak yetiştirme çiftliklerimizin yoğunlaştığı Sakarya Adliye’de ve Hendek’te faaliyete soktuk.


2004 yılında Avrupa Birliği standartlarındaki Türkiye’nin en modern kesimhanelerinden biri olan Adapazarı Söğütlü fabrikamız devreye girdi. Saatte 12.000 adet olan kesim kapasitemizi daha sonra 24.000 adet’e yükselttik. Bu ne demek? Günde 400 bin tavuk veya 650 ton et demek. Başta son derece basit gibi görünebilir.

Ama detaylı bakınca, buğdayı, mısırı alıyoruz ve et satıyoruz. Arada dehşet bir entegrasyon var. Her kademesindeki

üretimi biz yapıyoruz. Her gün fabrikadan 40 TIR çıkıyor, Türkiye’nin her tarafına ürettiğimiz etleri taşıyor.


Türkiye’de bizimle aynı dönemde faaliyete geçen birçok tavuk markasının zamanla yok olduğu sektörde Şenpiliç olarak her sene sadece öz sermayemizle sağlam ve istikrarlı bir şekilde büyüdük. Özveriyle ve inanarak çalışarak 35 yılda Şenpiliç’i Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşundan biri haline getirdik.

Şenpiliç’in felsefesi…
İş yapış felsefemizin temelinde dürüst olmak vardır. Her zaman çalışanlarımıza, ortaklarımıza, devlete, çevreye karşı dürüstlük temel anlayışımızdır.

35 yıllık bu süreçte, Şenpiliç olarak hep dürüst ve iyi bir vatandaş olmak, gelirimizi adil bir şekilde paylaşmak anlayışıyla çalıştık. Devletin koyduğu bütün kanunlara sonuna kadar uyduk, hatta daha iyisini yaptık. Hiçbir zaman kişisel çıkarlarımızı şirketin ve toplumun çıkarlarının üzerinde görmedik. Doğruluk, dürüstlük ve adalet, şirketimizin ve bireysel olarak tüm yöneticilerimizin vazgeçilmez şiarıdır.


Tüketici her zaman daha iyisini daha ucuza bekliyor. Bunu temin edebilmek için kılı kırk yardık. Şenpiliç olarak bizim başarımızın ardında bu felsefe ve işimizi hem aklımızı hem yüreğimizi koyarak yapmamız yatıyor. Şenpiliç daima yenilikleri arayan en ileri teknolojiyi kullanan sektöründeki yeniliği ilk uygulayan firma olmuştur.

Çalışma şeklimiz ve anlayışımız bundan sonra da değişmeyecek.

Artık Şenpiliç’in bayrağı ikinci kuşağın elinde. Şenpiliç bundan sonra da genç, dinamik ve profesyonel ekibiyle Türkiye’nin en saygın ve güvenilir firması olarak elde ettiği başarıyı sürdürmeye devam edecek.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Şenpiliç bir başarı hikayesidir

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Şenpiliç bir başarı hikayesidir