Sebzeli Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy havuç
    • 1 adet orta boy kereviz
    • 1 adet orta boy pırasa
    • Birkaç dal karnabahar
    • 2 adet patates
    • 2 adet taze soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 2 adet yumurta
    • 1 kase galeta unu
    • 1 kase un
    • Tuz ve karabiber
    • Kızartmak için
    • 1 su bardağı sıvı yağı
  • Yapılışı

    1. Önce kerevizi, havucu ve patatesi iyice yıkayalım. Hepsini bir tencereye alıp, üzerine su ilave edelim. Yumuşayana dek haşlayalım. Önce kerevizin kök kısmını derince ve düz bir şekilde keselim. Kabuğunu soyalım. Rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Patates ve havucu da soyduktan sonra rendeleyelim.

      Pırasayı boyuna dörte kesip, küçük doğrayalım. Karnabaharı robottan geçirelim. Taze soğanı küçük doğrayalım.

      Tavaya 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ koyalım. Karnabahar, soğan ve pırasayı yağda soteleyelim. Sebzeler yumuşadığında tavayı ateşten alalım.

      Haşlanan diğer sebzelerin üzerine ekleyelim. İçine 2 yumurtanın sarısını, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edelim. İyice karıştıralım.

      Malzemeler bütünleşince elimizde yuvarlak şekil verelim. Yumurta aklarını 1 tutam tuzla birlikte çırpılmış yumurta akına son olarak galeta ununa bulayalım. Kızgın sıvı yağda kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt havlusunun üzerine çıkaralım. Sıcak olarak servis yapalım.