Talaş Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 10 adet milföy hamuru
    • İç için
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 adet orta boy soğan
    • 250 gram kıyma
    • Yarım demet maydanoz
    • Karabiber ve tuz
    • Üzeri için
    • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yapılışı

    1. Milföy hamurlarını düz bir zemine alalım. İç malzemesini hazırlayalım. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritelim. Soğan pembeleşmeye başladığında kıymayı ilave edelim. Tuz ve karabiberini ayarlayalım. Kıymanın rengi değiştiğinde ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.

      Milföyün ortasına kıymalı harçtan bir miktar koyalım. Kar olacak şekilde katlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye ek yeri altta kalacak şekilde yerleştirelim. Yumurta sarısını sürelim.

      Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Daha sonra kahvaltı sofrasına sıcak olarak koyup, servis yapalım.