Portakkallı Kereviz tarifi
  • Malzemeler

    • 3-4 adet kereviz
    • 3-4 adet portakal
    • 1 adet ayva
    • Limon
    • Tuz
    • Şeker
  • Yapılışı

    1. Kerevizleri yıkayıp kabuğunu soyup elma gibi dilimleyin.Dilerseniz 1 adet ayvayıda aynı şekilde dilimleyin.Portakalların suyunu sıkın.Bir tencereye güzelcene kereviz ve ayva dilimlerini döşeyin. Üstünede minik minik kestiğiniz kereviz sapı ve yapraklarını serpin.Üstünede portakalların ve yarım limonun suyunu ilave edin.Biraz tuz ve şekerle tatlandırın.Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.(Kerevizlerin tadı pişince aynı ayva gibi oluyor.)Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Ayşe hanıma teşekkür ederiz.