Sultan Enginar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sultan Enginar
-
Malzemeler
- 4 adet enginar
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 4 yemek kaşığı konserve bezelye
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 limon suyu
- 1 su bardağı kaynar su
- Yarım demet dereotu
-
Yapılışı
-
Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun. Tencereye yerleştirin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın.
Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun.
Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katın.
Enginarların ortalarına yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın.
-
Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun. Tencereye yerleştirin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın.