Sultan Enginar tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet enginar
    • 10-15 adet arpacık soğan
    • 1 adet havuç
    • 1 adet patates
    • 4 yemek kaşığı konserve bezelye
    • Yarım su bardağı zeytinyağ
    • 1 yemek kaşığı tozşeker
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 limon suyu
    • 1 su bardağı kaynar su
    • Yarım demet dereotu
  • Yapılışı

    1. Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun. Tencereye yerleştirin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın.

      Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun.

      Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katın.

      Enginarların ortalarına yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.

      Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın.